İndirim yüzde 5

Bakanlar Kurulu'nun ardından konuşan Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Vergilerle ilgili düzenlemeler var. Vergisini geçmiş dönemde eksiksiz ve vaktinde ödeyen vatandaşlar için vergide yüzde 5'e kadar indirim yapılacaktır" dedi.

Haberler 07.02.2017 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BABAKAN Yardmcs ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmu, baz kamu kurulularnn Varlk Fonuna devredilmesiyle ilgili Türkiye ekonomisinin kendi ayaklar üstünde durabilecek, olas birtakm ekonomik salvolara kar kendisini koruyabilecek, daha dinamik bir yapya kavumas öngörülmektedir. Varlk fonu, Türkiyenin ekonomik olarak güçlü bir fona sahip olmas ve ekonomide baz birtakm Türkiye ekonomisi üzerindeki yaplabilecek operasyonlara kar Türkiyenin kendisini bir yerde garantiye almas için ortaya konulmu olan bir fondur diye konutu.

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmu, çankaya Kökündeki Bakanlar Kurulu toplantsnn ardndan açklamalarda bulundu.

VERGSN EKSKSZ ÖDEYENE YÜZDE 5 NDRM

Vergisini zamannda ödeyen vatandalara yönelik vergi indirimi uygulamasyla ilgili bilgileri paylaan Kurtulmu, Vergisini geçmi dönemlerde, eksiksiz ve vaktinde ödeyen mükellefler için kurumlar vergisi ve gelirler vergisinde yüzde 5e kadar indirim yapabilecek bir uygulama konusunda, Bakanlar Kuruluna yetki verilmesi öngörülmütür. Vakti zamannda vergisini ödeyen, eksiksiz olarak vergisini ödeyen insanlarmz, giriimcilerimiz, irketlerimiz özellikle Türkiye sanayisinin, Türkiye ekonomisinin bel kemiini oluturan KOBlerimiz bu vergi indirimlerinden yaralanm olacaklar dedi.

VARLIK FONU AçIKLAMASI: DEVLETN ELNDE çOK KUVVETL KAYNAK OLUMASI SALANMAKTADIR

Babakan Yardmcs Kurtulmu, açklamalarnn ardndan gazetecilerin gündeme ilikin sorularn da yantlad. Baz kamu kurulularnn, Varlk Fonuna devredilmesiyle hükümetin ne amaçlad sorulan Kurtulmu, Büyük kamu irketlerinin daha etkin bir ekilde yönetilmesiyle ilgili bir niyet söz konusudur. Ayrca devletin elinde çok kuvvetli bir kaynak olumas salanmaktadr. Böylece Türkiye ekonomisinin kendi ayaklar üstünde durabilecek, olas birtakm ekonomik salvolara kar kendisini koruyabilecek daha dinamik bir yapya kavumas öngörülmektedir. Bu, Türkiye ekonomisinin kaynaklarnn verimli kullanlmas için önemli bir adm olacaktr. Bu niyetle, bu adm atlmtr diye yant verdi.

MÜHM OLAN KAMUNUN ELNDE KUVVETL BR VARLIK FONUNUN OLUTURULMASI

Savunma Sanayii Destekleme Fonundan, 3 milyar lirann Varlk Fonuna 3 aylna devredilmesiyle ilgili bir soruyu Kurtulmu, öyle yantlad: Mühim olan kamunun elinde kuvvetli bir varlk yapsnn, fonunun oluturulmasdr. Bu, Türkiye ekonomisinin gücünü göstermek ve Türkiye ekonomisinin birtakm dardan müdahalelere kar kuvvetlenmesini salamak için tabiri caizse garanti mahiyetinde olan bir fondur. Savunma sanayiinden ilgili kaynan buraya aktarlmasnn amac, ayn ekilde kullanmn ayn kaynakta toplanlarak, daha etkin kullanmn salayabilecek bir admn atlmasdr

DÜYUN-U UMUMYE BENZETMESNE YANIT: YANLI, YERSZ VE ALAKASIZ BR BENZETME

Baz kurumlarn Varlk Fonuna devredilmesiyle ilgili CHP Tekirda Milletvekili Faik Öztrakn Düyun-u Umumiye benzetmesi hakknda görüleri sorulan Babakan Yardmcs Kurtulmu, unlar söyledi: Varlk fonu, Türkiyenin ekonomik olarak güçlü bir fona sahip olmas ve ekonomide baz birtakm Türkiye ekonomisi üzerindeki yaplabilecek operasyonlara kar Türkiyenin kendisini bir yerde garantiye almas için ortaya konulmu olan bir fondur. Daha etkin ekilde bu kurulularn yönetimi salanacak. Öyle Düyun-u Umumiye gibi sözlerin son derece yanl ve yersiz olduunu ifade etmek isterim. Varlk Fonu milli bir oluumdur. Milli ekonomiyi güçlendirmek için atlm bir admdr. Düyun-u Umumiye ise ekonominin gayri milli olmasn salayacak bir amaçla atlm admdr. Yanl, yersiz ve alakasz bir benzetmedir

Ana Sayfaya Git