İnternet kafeler kan ağlıyor

İnternet kafe işetmecileri Covid-19 ile birlikte yaşanan kısıtlamalar nedeniyle zor günler yaşıyor. Türkiye genelinde yaklaşık 25 Bin internet kafe işletmecisi sosyal medyadan artık iflas noktasına geldiklerini anlatan ve yardım çağrısında bulunan bir video yayınlarken, onlar adına açıklamada bulunan Kemal Öztürk, 100 Bin den fazla aile perişan, çok zor durumdayız, HES kodu ile bizlere de müşteri kabul etme izni versinler” dedi.

Haberler 22.12.2020 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede saylar yaklak 25 Bini bulan internet kafe iletmecileri, artk bittik, tükendik, batyoruz ve sesimizi duyan var m? eklinde yardm çarsnda bulunduklar bir video yaynlad. Sektörde 100 Bin kiinin kazanç salad kaydedilirken, internet kafe iletmnecileri adna açklamada bulunan Kemal Öztürk, HES kodu ile AVMler, otobüsler ve uçaklar müterileri alabiliyor ve evlerine ekmek götürebiliyorken, sosyal mesafe kurallarna riayet eden bizim iletmeler de HES kodu ile müterilerini alabilsinler. Rahat bir nefes alabilelim istiyoruz dedi.

KISITLAMA SÜREC ARTIK GEçMYOR

Öztürk, ilk kapanmann ardndan yaanan ikinci kstlama ile artk zorlandklarn ifade ederek öyle konutu;

Pandemi süreci ile birlikte bizlerde iletmelerimize kilit vurmak zorunda kaldk. lk kapanmada 107 gün iletmelerimiz kapal kald. Sonra maske, mesafe ve hijyen kurallarna göre iletmelerimizi yar kapasite ile açabildik. Lakin ikinci kapatmadan sonra bizler için çok daha zorlu bir süreç geçti. Hatta geçmiyor bile kira, vergi, elektrik su ve doal gaz faturalar bir türlü durmuyor yani batyoruz. Türkiyedeki internet kafe, playstaion, normal kafeler ve kahvehaneler çok zor bir süreçten geçiyoruz. HES kodu ile AVMler, otobüsler ve uçaklar müterileri alabiliyor ve evlerine ekmek götürebiliyorken, sosyal mesafe kurallarna riayet eden bizimki iletmeler HES kodu ile müterilerini alabilsiznler. Rahat bir nefes alabilsinler istiyoruz.

NTERNET KAFELERDEN DESTEK çARISI

nternet kafe iletmecileri, Türkiyenin çeitli illerinden organize olarak hazrladklar yardm çars videosunu da sosyal medyada internetkafem hashtag ile yaynlam. Videoda iletmeciler, geçinemediklerini ve ayakta kalmakta iyice zorlandklarn bitiyoruz,batyoruz,yetmiyoruz ifadeleri ile internet kafelere destek çarsnda bulunuluyor.

Ana Sayfaya Git