İş camiası mağdur!

DTB Başkanı: “Cazibe Merkezleri Programı sonuçlarının açıklanmaması iş camiasını mağdur ediyor”

Haberler 01.12.2017 - 08:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Ticaret Borsas (DTB) Bakan Engin Yeil, 27 ubatta sona eren Cazibe Merkezleri Program bavurularnn deerlendirilmesinin tamamlanmamas ve sonuçlarn açklanmamasnn bavuruda bulunan i camiasn madur ettiini söyledi.

DTB Bakan Engin Yeil, Cazibe Merkezleri Programna ilikin açklamalarda bulundu. Diyarbakrn 23 il içerisinde 370 yatrm bavurusu ile en çok yatrm ilgisi gören ehirlerden biri olduunu anlatan Yeil, limizde isizlik oranmz çok yüksek, nüfusumuz çok genç. stihdama bu kadar ihtiyacmz olduu bu dönemde yatrm bavurularn daha önce açklanmasn bekliyorduk dedi.

Bavurular 9 ay önce tamamland

2016 yl içerisinde açklanan ve ubat 2017de bavurular alnan Cazibe Merkezleri Program sonuçlarnn açklanmamasnn i camias içinde sknt oluturduunu anlatan Yeil, Daha öncede belirttiimiz gibi beklemekle geçen zaman ekonomik açdan kayp zaman olarak deerlendirdik. Cazibe Merkezleri Program açlmadan önce yatrm yapmay planlayan yatrmclar, bu program hayata geçecek diye kendileri yatrm yapmaktan vazgeçip, Cazibe Merkezleri Program ile yatrm bavurusu yapt. Bu nedenle yaplacak yatrmlarn önüne de adeta engel oldu. Bavurularn toplanmasnn üzerinden 9 ay geçmesine ramen sonuçlarn açklanmamasnn umutsuzlua sebep olmutur diye konutu.

Döviz fark göz önünde bulundurulmal

Programa bavuranlarn o dönemki döviz kurlarna göre makine ve ekipman projelerini hazrladklarn anlatan Yeil, O dönem döviz kuru 3 lirayd. uan ki döviz kuru 4 liraya dayanmtr. Yatrmclarn umutlarnn krlmamas için an önce Cazibe Merkezleri Projelerinin açklanmas ve aradaki kur farknn da giderilmesi gerekiyor ifadelerinde bulundu.

Ekonomik sorunlar çözülecek

Bu projelerin yatrm haline dönütürülmesi durumunda bölgenin ekonomik anlamda sorunlarnn çözüleceini de anlatan Yeil, Ekonomik anlamda zor durumda bulunan ilimiz ve bölgemizde rahatlamaya neden olacaktr. Yatrm demek bölgede isizliin bitmesi demektir dedi.

Ana Sayfaya Git