İş çevresi, milletvekilleriyle ‘taşeron’ işçileri konuştu

Diyarbakır’da iş insanları, AK Parti Milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal ile bir araya geldikleri toplantıda, taşeron işçileri ve taşeron şirketleri konuştu.

Haberler 12.12.2017 - 08:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dou ve Güneydou adamlar Dernekleri Federasyonu (DOGUNSFED), Diyarbakr kadnlar Dernei (DKAD) ve Temizlik ve Sosyal Hizmet verenleri Dernei (TES-DER) bakan ve yöneticileri, taeron içiler ve irketlerle ilgili fikir alveriinde bulunmak amacyla AK Parti Milletvekilleri Galip Ensariolu ve Ebubekir Bal ile bir araya geldi. Toplantda, i odakl sivil toplum kurulularnn taeron içilerin kadroya alnmasyla birlikte taeron irketlerinin karlaaca sorunlarla ilgili hazrladklar rapor milletvekillerine sunuldu. Raporda, yaplacak düzenlemeyle irketlerin maduriyet yaayabileceine dikkat çekildi.

5 MADDELK RAPOR

5 maddelik raporda, unlar kaydedildi:

Öncelikli önerimiz, yaplm ve yaplacak olan ihalelerin sonuçlandrlmas ve irketler açsndan bir yol haritasnn belirlenmesi amac ile 3 ylk bir geçi sürecinin öngörülmesi. mzalanan sözleme gerei temin edilmi olan makine ve ekipmann, sözlemenin bitiminde ilgili kamu kurumu tarafndan piyasa rayiç fiyatlar esas alnarak, satn alnmas. Devirden kaynakl, irket marka ve i bitirme deerleri sfra ineceinden, bu maduriyetlerinin önlenebilmesi ve ticarete devamnn salanmas için, i bitirmelerin tüm kamu kurumlarnn dier ihalelerinde kullanlmasnn salanmas.

SEKTÖREL FAALYET

Sektörde faaliyet göstermekte olan irketlerin banka ve kamu kurumlarna olan borçlarnn faizsiz olarak makul bir süre için ertelenmesi ve tevik için bu irketlere, ksmen geri ödemesiz mali destein salanmas. irketlerin, haksz yere daha da madur edilmemesi için, devri yaplacak olan personelin geçmie dönük olan ve irketlere ödenmeyen kdem ile dier içilik alacaklarnn ve bu kapsamda devam eden davalarda, irketlerin taraf olmaktan çkarlmasnn salanmas.

Ana Sayfaya Git