İş dünyası Diyarbakır'da buluşacak

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonunca (TÜRKONFED) düzenlenen Girişim ve İş Dünyası Konseyinin 39'uncusu, 12-13 Mayıs'ta Diyarbakır'da yapılacak.

Haberler 28.04.2017 - 08:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TÜRKONFED açklamasna göre, Diyarbakr Sanayici ve Adamlar Dernei (DSAD) ev sahipliinde bir otelde gerçekletirilecek konsey, Tarkan Kadoolu, Erol Bilecik, Nihat Özdemir, Batu Aksoy gibi i dünyasnn yakndan tand isimlerle Diyarbakrl i adamlarn bir araya getirecek.

Konsey kapsamnda, TÜRKONFED ve stanbul Politikalar Merkezi (PM) i birliiyle hazrlanan ve Türkiyede kentler balamnda geliim dinamiklerini ortaya koyan Kent Bölge: Yerel Kalknmada Yeni Dinamikler-Türkiyenin Kentlerinden Kentlerin Türkiyesine raporu da açklanacak.

dünyas Diyarbakrda buluacak

Rapor, TÜRKONFED ve PM tarafndan hayata geçirilen Yerel Demokrasi ve Yerel Yönetiim Forumunun ilk ürünü olarak, sürdürülebilir kalknmann bölgesel kalknmadan balayacan, kent-bölge ekonomisi çerçevesinde irdelemesi açsndan da önemli tespitler içeriyor.

Konseye i dünyasndan Limak Holding Yönetim Kurulu Bakan Nihat Özdemir, TURCAS Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO Batu Aksoy ile Sabanc Üniversitesi Öretim Üyesi Prof. Dr. Fuat Keyman gibi çok sayda önemli isim katlacak. Konsey toplantsnda TÜRKONFED üyeleri arasnda etkin bir i birlii kurulmasn amaçlayan Ticaret Köprüsü Görümeleri de yaplacak.

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Bakan Tarkan Kadoolu, Türkiyenin orta gelir tuzandan kurtulmasn salayacak bir ekonomik ivmenin yakalanmasnn, ülkenin refahnn yükselmesi için en önemli gündem maddelerinden biri olduunu düündüklerini belirtti.

- Diyarbakr kalknma hamlesinin lokomotifi olabilir

Bölgeler aras gelir dalmndaki adaletsizliin giderilmesi ve rekabetçiliin yeni dinamiklerinin ortaya konulmasnn sürdürülebilir kalknma için önemli olduunu belirten Kadoolu, Diyarbakrn ekonomik ve sosyal hayatna yaplacak katknn, bölgedeki iklimi deitireceine inandklarn ifade etti.

Kadoolu, unlar kaydetti:

Gelimi bir ekonomi ancak gelimi bir demokrasi kültürü ile var olur. Türkiyenin küresel rekabetçilikte üst sralara trmanmas, gelecekte dünyann en büyük ilk 10 ekonomisi arasnda yer almas bölgeler aras gelir dalmndaki adaletsizliin giderilmesi kadar özgürlükçü bir demokrasi anlayyla gerçekleebilir. Diyarbakr bata olmak üzere bölgeden balayacak bir ekonomik gelime, ülkemizin kalknma hamlesinin de lokomotifi olabilir.

DSAD Yönetim Kurulu Bakan Burç Baysal da bölgede kalknmay sürdürülebilir hale getirebileceklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git