İş sahibi yaptı

Batman'da "Sosyal Yardımdan İstihdama Merhem Projesi"yle dar gelirli vatandaşlar iş sahibi olacak

Haberler 26.02.2021 - 01:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

KUR Batman Müdürlüü, Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakf (SYDV) ve Batman Tekstil Sanayici Adamlar Dernei (TEKSAD) arasnda dar gelirli vatandalara i imkan salanmas amacyla protokol imzaland.

Protokol ile hayata geçirilecek olan Sosyal Yardmdan stihdama Merhem Projesiyle SYDVden yardm alan 18-35 ya arasndaki çalma gücüne sahip vatandalar oluturulan ekiplerce yaplacak hane ziyaretleriyle belirlenecek.

Belirlenen listeler KUR tarafndan TEKSADa yönlendirilecek. TEKSAD aracl ile dar gelirli vatandalarn istihdam salanacak.

KUR Batman l Müdürü Besim Eviz, ortak aklla oluturulan projenin istihdam amaçladn söyledi.

Projenin dar gelirli ailelere sunulan destek projesi olduunu kaydeden Eviz, ilk etapta proje kapsamnda bin kiinin hedeflendiini belirtti.

Eviz, Proje, tekstil sektörü bata olmak üzere baka sektörlerde sosyal yardmlamadan yararlanan vatandalarmz ie yerletirme çabasdr. Umarm hayrl bir sonuç alrz ve toplumda da herkes bu sorumluluunu doru bir ekilde yerine getirir. dedi.

SYDV Müdürü Beir Arslan da yoksulun olmad bir Batman için gece gündüz çaltklarn aktard.

Sosyal Yardmdan stihdama Merhem Projesi

Vali Hulusi ahinin talimatyla projeye baladklarn bildiren Arslan, proje kapsamnda özellikle yoksul vatandalarn istihdam edileceini vurgulad.

Arslan, öyle konutu:

18-35 ya arasndaki yoksul vatandalarmzn meslek sahibi olmalarn ve gelir elde etmelerini salayacaz. Oluturulacak uzman ekipler vastasyla hane ziyaretleri yaplarak çalma gücünde ve isteinde bulunan vatandalar tespit edilecek.

TEKSAD Bakan Mehmet Ali Öztürk ise özellikle dar gelirli vatandalarn istihdamna katk sunmann mutluluunu yaadklarn belirterek, nsanlarmzn faydasna olan her türlü projenin içinde var olmaya devam edeceiz. Bütün halkmza hayrl olsun. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git