İş yeri açma ve çalışma ruhsatlarına yeni düzenleme getirildi

Oto galeriden lunaparklara kadar birçok iş yerini ilgilendiren iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yeni düzenlemeler yürürlüğe girdi.

Haberler 10.06.2020 - 01:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çevre ve ehircilik Bakanlnca hazrlanan yeri Açma ve çalma Ruhsatlarna likin Yönetmelikte Deiiklik Yaplmasna Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdi.

Deiiklikle yönetmelie i yeri ve snf tespiti tanmlar eklendi. Ayrca gayrishhi müesseselerin snf tespitini yapma yetkisi, Salk Bakanlna verildi.

Dier taraftan i yeri ruhsat devirlerinde meri mevzuat hükümlerinin aranmasna ilikin de düzenleme yapld. Düzenleme ile daha önce belirsizlik bulunan i yeri devirlerinde devir dosyasndaki bilgi ve belgeler ile i yerinin fiziki özelliklerinin meri mevzuat hükümlerine uygun olmas gerektii konusuna açklk getirildi.

RUHSATLAR DEYOR

Yönetmelik ile oto galeriler, tapuda konut olarak görünen yerlerde açlamayacak, öncelikle toplu i yerlerinde açlacak. yerinin bulunduu binada konut amacyla kullanlan baka bir bamsz bölüm bulunmayacak.

Açk ve kapal alanlarda bulunan oyun, elence, spor ve macera parklar, sirk ile lunaparklarda, bu i yerlerinin düzenli kontrol ve bakm için en az 1 makine veya elektrik mühendisi ile en az bir makine veya elektrik teknisyeni bulundurulmas zorunluluu getirildi.

Ticari amaca yönelik yap kayt belgesi alnm i yerleri için gerekli can ve mal güvenlii ile ilgili artlarn tanmas halinde, yap kullanma izin belgesi aranmakszn i yerlerine ruhsatlandrma hakk tannacak.

Devredilmek istenen, ancak mevzuata aykr yerlere 6 aylk süre verilecek. Bu süre içinde aykrlk giderilirse devir yaplabilecek.

Elektrikli araç arj istasyonlar da üçüncü snf gayrishhi müessese olarak yönetmelik kapsamna alnd. Bunlarn otopark, akaryakt istasyonlar ve alveri merkezleri ile yetkili idarelerce uygun görülecek yerlerde müstakil olarak kurulabilmesi salanacak.

Ana Sayfaya Git