İş zirvesi toplanıyor

TÜRKİYE Girişimci İş Dünyası Konseyi, 39'uncu toplantısı 12-13 Mayıs tarihleri arasında Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği (DİSİAD) ev sahipliğinde Diyarbakır'da yapılacak.

Haberler 09.05.2017 - 07:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DSAD Yönetim Kurulu Bakan Burç Baysal, 12-13 Mays tarihlerinde düzenlenecek 39uncu Giriimci Dünyas Konseyi toplantsnn Diyarbakrda yaplacan hatrlatt. Yaklak 2.5 yldan beri Diyarbakrn büyük skntlar çekildiini hatrlatan Baysal, bu skntlarn sona ermesi amacyla bu toplantya talip olduklarn bildirirken öyle dedi:

TÜRKYE ZRVES

2.5 yldan beri Diyarbakrn inanlmaz skntalr yaad dönemin içerisindeydik. Bu bulutlar datma adna böyle bir zirveye talip olduk. 12-13 Maysta TÜRKKONFEDin her yl bir kentte yapt organizasyona talip olduk. 39uncu Giriimci Dünyas Konseyinin toplants bu. Türkiyenin çok çeitli kentlerinden iadamlarnn bulutuu bir toplant olacak. Diyarbakr ve bölgenin sorunlarn dillendireceimiz bir toplant olarak planlyoruz. Ekonomik olarak artlarn, cazibe merkezi program olarak, iveren olarak aktarlaca bir organizasyon olacak. Haliyle beeri ilikilerin de kuvvetlendirilecei, bölgede de kalknmann konuulaca bir i olmasn istiyoruz. Uzun zamandr bölge dndan younluklu sivil bir i örgütlenmelerini kabul etmedi, malum yaanan olaylar çerçevesinde. Genelde amacmz Diyarbakr özelinde kalknmann konuulaca bir döneme adm atmak. Umarm bu anlamda hizmet ederiz. Gelen çok kymetli i adamlar, i örgütlenmeleri var. TÜRKKONFED ve TÜSAD bakan ve yönetim kurulu üyesi arkadalar, bizimle birlikte olacak. Türkiyenin en uç köesinden, en ücra köesine kadar i çevresi Diyarbakrda olacak.

Türkiyenin içinde bulunduu siyasit tkanklk düzlemine de yön verme düüncesi içinde olduklarn ifade eden DSAD Bakan Burç Baysal, sürdürülebilir bir ekonomin de demokrasinin olduu ortamlarda oluabilecei düüncesini toplantda dillendireceklerini anlatarak, öyle konutu:

DYARBAKIRA GELYOR

toplantlar açsndan somuta giden admlarn atlaca bir toplant olacak. 2 yldr TÜRKONFED içerisnde yaplan organizasyonlarda ticaret köprüsü dediimiz bir toplant teknii kullanyoruz. Bu teknik içerisinde kentteki üretici ve dardan gelen üreticilerle ibirlii yapabilecek olanak yaratma çabas içerisindeyiz. 2 gün sürecek programda kentin tantmna önem verecek çalmalar misafirlerle buluturacaz. Bölgenin karakteristik özellikleri içerisinde bulunan sorunlar ortadan kaldrmakla ilgili sivil insanlarn niyetini alacz. Bu açdan bir ekilde kalknmann bölge için ne kadar elzem olduunu vurgulamak istiyoruz. Kalknmann olumad ortamda üretim ve istihdamn olumasnn imkan yok. Bölgenin de isizlik oranlarn önümüze koyduumuz zaman, Türkiyenin geneline sirayet eden, aslnda bir boluk var. Bu boluu ortadan kaldrmak için i çevreleri olarak, iveren örgütlenmeleri olarak bu çabamz yükselteceiz. Kalknmay konuurken, ülkenin içinde bulunan tkanm siyaset düzlemine de yön verme düüncesi içindeyiz. Demokrasinin olmazsa olmaz vurgusunun yapld, sürdürülebilir bir ekonominin de demokrasinin olduu ortamlarda oluabildiini ifade etmekten geri kalmayacaz. Genel anlamda Diyarbakrda iler doru bir zeminde giderse Türkiyenin geneli için bir menfattir. Vurgularmz arasnda bunu dile getireceiz.

Ana Sayfaya Git