İşbirliği protokolü!

Diyarbakır Sanayi Mektebi’nde TMMOB işbirliğinde eğitimler düzenlenecek

Haberler 28.01.2021 - 04:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas (DTSO) ile Türkiye Mühendis ve Mimar Odalar Birlii (TMMOB) Diyarbakr l Koordinasyon Kurulu arasnda Sanayi Mektebinde düzenlenecek eitimler için ibirlii protokolü imzaland.

DTSOnun Sanayi ve Teknoloji Bakanl ve Karacada Kalknma Ajans destei ile kurduu Diyarbakr Sanayi Mektebinin çalmalar ile ilgili bilgi veren DTSO Yönetim Kurulu Bakan Mehmet Kaya, Sanayi Mektebinin farkl kesimlere yönelik özgün eitim programlar düzenlediini, bunun için yerel ve ulusal düzeyde kurumlar ile ibirlikleri saladn söyledi. Kaya, TOBB-ETÜ ile ibirlii içinde eitim programlar balattklarn, yeni dönemde TMMOB ve bal odalar ortaklnda da mimar, mühendisler, üniversite örencileri, meslek lisesi mezunlar ve çalanlar için eitim programlar gelitireceklerini belirtti. Kaya, TMMOB Diyarbakr KKna ibirlii için teekkür ederek, farkl kurumlar arasnda salanan ibirliinin daha güçlü bir sinerji ve sonuç oluturduunu kaydetti.

SANAY MEKTEB

TMMOB KK Genel Sekreteri Doan Hatun ise DTSO ile farkl çalmalarda ibirlii saaldklarn, özellikle teknolojik eitimler, gençlerin yetkinliklerinin gelitirilmesine yönelik eitimlerde Sanayi Mektebi ile ortak çalmay oldukça önemsediklerini söyledi. Hatun, TMMOB bünyesinde düzenli olarak üyelerine yönelik eitim programlar düzenlendiklerini, ancak mimar ve mühendis adaylar, meslek lisesi mezunlar ve çalanlara yönelik farkl alanlarda teknik eitimlere ve niteliklerini gelitirici programlara ihtiyaç olduunu, bunun için Sanayi Mektebi ile ortak çalma yapacaklarn aktard. Hatun, DTSOya ibirlii için teekkür ederek, 2021 ylnda düzenlenecek eitim programlarn ubat ay içinde duyuracaklarn sözlerine ekledi.

Yaplan açklamalardan sonra iki kurum arasnda ibirlii protokolü imzaland.

Ana Sayfaya Git