İşçi geçinecek maaşı istiyor!

Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ağar: "Biz işçinin geçinebileceği bir ücreti almasını istiyoruz"

Haberler 26.06.2021 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk- Genel Mali Sekreteri ve Yol- Sendikas Genel Bakan Ramazan Aar, 2021 Yl Kamu Toplu Sözlemeleri çerçeve Protokolüne dair taleplerini ilettiklerini hatrlatarak, içinin geçinebilecei bir ücreti almasn istediklerini belirtti.

Ekonomi Muhabirleri Derneinden (EMD) yaplan yazl açklamaya göre, EMD Bakan Turgay Türker ile Genel Sekreter Hüseyin Tunçay ve Yönetim Kurulu Üyesi Sadettin nan, Aar sendika genel merkezinde ziyaret etti.

Ziyarette konuan Aar, kamuda ve yerel yönetimlerde çalan taeron içilerin sürekli içi kadrosuna geçirilmesinde yaananlar anlatarak Karayollar Genel Müdürlüü bünyesindeki 10 bin taeron içi için 5 yllk bir mücadele ortaya konulduunu belirtti.

Kazanlan davalara ramen baz yöneticilerin içilere kadro vermek istemediini öne süren Aar, o dönem youn müzakere ve sosyal diyalog süreci yürüttüklerini, bunun ardndan Karayollarndaki 10 bin taeron içinin sürekli içi kadrosuna kavutuunu ifade etti.

Daha sonra Türk- yönetiminin Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoanla görütüünü hatrlatan Aar, Türk- Genel Bakan Ergün Atalayn görümede, asl i, yardmc i ayrm olmadan tüm taeron içilerin kadroya alnmasna ilikin talebi ilettiini kaydetti.

Aar, Bu görümenin de bir neticesi olarak 696 sayl Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamuda ve yerel yönetimlerde taeronlar yannda çalan içiler, kamu kurum ve kurulularnn sürekli içi kadrolarna ve yerel yönetim irketlerinin sürekli içi kadrolarna geçirildi. Bu yolu açan Yol- Sendikasdr. deerlendirmesinde bulundu.

2021 YILI KAMU TOPLU SÖZLEMELER çERçEVE PROTOKOLÜ

Ramazan Aar, görümeleri süren 2021 Yl Kamu Toplu Sözlemeleri çerçeve Protokolüne deinerek, 700 binden fazla kamu içisinin 2021 ve 2022deki mali ve sosyal haklarnn belirleneceini bildirdi.

Türk- ve Hak-in tüm kamu içilerinin en düük brüt ücretinin öncelikle 4 bin 800 liraya yükseltilmesini istediini ve 2021-2022 için ilk 6 ay yüzde 20, dier 6 aylar için enflasyon art yüzde 3 refah pay talep ettiini anmsatan Aar, unlar kaydetti:

çi heyeti olarak taleplerimizi sunduk. Bundan sonraki süreçte Kamu veren Heyetinden geri dönü bekliyoruz. Onlarn geri dönüüne göre süreç hzlanr. Biz içinin geçinebilecei bir ücreti almasn istiyoruz. Diyaloa hazrz. Kamu veren Heyeti ile ortak bir noktada anlaacamz düünüyoruz. En güzel toplu i sözlemesi masada biten sözlemedir. Amacmz, sözlemeyi uzlayla masada imzalamak.

Ana Sayfaya Git