İşçi ittifakı istendi

Türk-İş Genel Başkanı Atalay'dan "işçi ittifakı" önerisi "Partiler aralarında ittifak kuruyor. İşçi ittifakı, kadın ittifakı, engelli ittifakı kursunlar. İttifak lazımsa, işçi ittifakı lazım bu ülkeye. Partiler, milletvekillerine 'İşçi çalıştırıyorsunuz, hemen onları örgütleyin' desinler"

Haberler 26.11.2021 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk- Genel Bakan Ergün Atalay, Partiler aralarnda ittifak kuruyor. çi ittifak, kadn ittifak, engelli ittifak kursunlar. ttifak lazmsa, içi ittifak lazm bu ülkeye. Partiler, milletvekillerine çi çaltryorsunuz, hemen onlar örgütleyin desinler. ifadelerini kulland.

Atalay, Türk-in bir otelde düzenledii Pandemi Döneminde çalma Hayatnda Kadn konulu eitim seminerinde, çalma hayatnn çözüm bekleyen birçok sorununun bulunduunu söyledi.

Bu sorunlarn çözüme kavumasnn bir yolunun da sendikalardaki kadn yönetici saysnn artmas olduunu ifade eden Atalay, sendikalarda daha çok kadn yönetici görmek istediklerini dile getirdi.

Atalay, sendikalama konusundaki engellerin ortadan kaldrlmas için mücadele ettiini belirterek, bir süre önce stanbulda yabanc sermayeli bir irkette kadnlarn sendikal mücadele balattn, bu mücadelenin baaryla sonuçlandn vurgulad.

TBMMdeki milletvekillerinin dörtte üçünün ayn zamanda iveren olduunu ifade eden Atalay, Bu konuda kabahat bizde. Biz bu ülkede çiftçi, içi, isiz, memur, emekli biz bu ülkenin yüzde 60yz. Meclise baktnz zaman bizden 6 kii yok. dedi.

Siyasi partilerin içilerin sendikal örgütlülüünü desteklemesi gerektiini vurgulayan Atalay, Partiler aralarnda ittifak kuruyor. çi ittifak, kadn ittifak, engelli ittifak kursunlar. ttifak lazmsa, içi ittifak lazm bu ülkeye. Partiler, milletvekillerine çi çaltryorsunuz, hemen onlar örgütleyin desinler. ifadelerini kulland.

ASGAR ÜCRET TESPT KOMSYONU ANTDEMOKRATK

Yeni ylda geçerli olacak asgari ücret rakamnn bir buçuk aydr gündemde olduunu dile getiren Atalay, öyle konutu:

Asgari ücreti konumaya baladmz zaman dolar 8,5 lirayd. imdi dolar 12 liray geçti. Sebebini de anlam deilim. Bu ülkede hepimizin yapaca bir ey var, dayanma içerisinde olacaz, skntlarmz paylaacaz. Asgari ücretin bir taraf Türk- be kii, bir taraf iverenlerimiz be kii, bir tarafta bakanlmz be kii. Buna katlmyorum. Anti demokratik bir kurum bu. 12 Eylülden kalma. Ayns Yüksek Hakem Kurulunda var. Askerin yapt anayasann bedelini ödüyoruz. Biz ne zaman kendimiz bir anayasa yaparsak o zaman olur. Öyle bir anayasa yapalm, kadn yapsn, emekli yapsn, içi yapsn, çiftçi yapsn. Bu anayasaya hepimizin ihtiyac var.

BR RAKAM SÖYLÜYORUZ AMA YETKLLERE SÖYLÜYORUZ

Asgari ücret konusunda kamuoyuna bir rakam söylememeye özen gösterdiini ifade eden Atalay, unlar kaydetti:

Biz bir rakam söylüyoruz ama yetkililere söylüyoruz. Bu rakam Maliye Bakan biliyor, çalma Bakan biliyor, Sayn Cumhurbakanmz da biliyor. Bunu kamuoyunda söylediimiz zaman kendimizi balyoruz. ki yl önce bir rakam söyledim, o dönemde 70 lira eksik verdiler bize. veren, Türk-in dedii rakam ortada diyerek 70 lira vermedi. Makul bir rakamda bulumak lazm. Bu parann altnda içi çaltramazsn. Bu rakam icray, evlenmeyi, boanmay ilgilendiriyor. Son yllarda 7 milyon insan bu rakamla geçiniyor, daha dorusu geçinemiyor.

Seminere, Türk- Genel Mali Sekreteri Ramazan Aar, Türk- Genel Eitim Sekreteri Nazmi Irgat, eker- Genel Bakan sa Gök, Basn Sendikas Genel Bakan Sava Nigar, Aaç Sendikas Genel Bakan Mürsel Taçi, Genel Maden Sendikas Genel Bakan Hakan Yeil, Türk Metal Sendikas Bursa ube Bakan Selda Tekman ve Türk-e bal sendikalarn kadn üyeleri katld.

Ana Sayfaya Git