İşçiler sahada

Diyarbakır'da tarım işçilerine ziyaret

Haberler 09.06.2020 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sur Tarm ve Orman Müdürü Mahmut Akba ile Türkiye Kurumu (KUR) Diyarbakr Müdür Yardmcs Süleyman Aktoprak, tarm içilerini tarlada ziyaret etti.

Akba ve Aktoprak, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda yeni normalleme sürecinde merkez Sur ilçesinin Kuburnu Mahallesinde tarm arazilerinde çalan içilerle görütü, sorunlarn dinledi.

Ziyarette konuan Akba, tarmsal faaliyetlerin pandemi döneminde hz kesmeden devam ettiini söyledi.

Ülke ekonomisinin tarma dayal olduunu belirten Akba, sokaa çkma kstlamas döneminde baz vatandalara belge artyla kolaylk salandn aktard.

Akba, unlar kaydetti:

TARIM çLER

Tarm içilerimizin çalmalar için tüm düzenlemeler salanarak ve üretimde salk tedbirleri alnarak tarlalarda çalmalar aksatlmadan devam ediyor. Pandemi döneminde en çok risk alanlar olarak üretimin devamll için canla bala çalyor olmalarndan dolay kendilerine teekkür ediyoruz. Tarlada scakln en fazla olduu mevsimde günün her saatinde Türkiyenin tarm ve gda ihtiyacn karlamak üzere çalmalarna devam ettiklerinden dolay da Bakanlk il ve ilçe müdürlükleri olarak da tarm içilerimizin yanndayz.

Aktoprak ise bu süreçte tarm içilerinin çaltklar yerlerde aileleriyle barndklar yerlerin iyiletirilmesi ve çalanlarn sosyo-ekonomik yönden destekleneceini dile getirerek, hastalkla ilgili iveren ve çalanlar arasnda bir kurum olarak köprü görevi görmeye devam edeceklerini aktard.

Ana Sayfaya Git