İşçilere müjde fark ödenecek

Sürekli işçi kadrolarına geçiş işleminden önce süresi ihale sözleşmesiyle sona eren toplu iş sözleşmelerinin uygulanmasına, geçiş işleminin yapıldığı tarihe kadar devam edilecek.

Haberler 31.03.2018 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Maliye Bakanlnn Personel çaltrlmasna Dayal Hizmet Almlarnda Toplu Sözlemesinden Kaynaklanan Fiyat Farknn Ödenmesine Dair Yönetmelikte Deiiklik Yaplmasna likin Yönetmelii Resmi Gazetede yaymland.

FYAT FARKI ÖDENECEK

Buna göre, 375 sayl Kanun Hükmünde Kararnamenin ilgili maddeleri gereince süresi uzatlan ihale sözlemelerinden, süresi sürekli içi kadrolarna, geçici içi pozisyonlarna geçi ileminden önce ihale sözlemesi ile birlikte sona eren toplu i sözlemelerinin uygulanmasna, geçi ileminin yapld tarihe kadar devam edilecek.

Bu döneme ilikin uygulanacak ücret zam oranlar Yüksek Hakem Kurulunca sonuçlandrlan toplu i sözlemelerindeki oranlar esas alnarak belirlenecek.

Uygulanacak oranlar çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanlnca ilan edilecek. Bu nedenlerden kaynaklanan içilie bal giderlerde oluan artlar kamu kurum ve kurulularnca fiyat fark olarak ödenecek.

Ana Sayfaya Git