İşçilerin 1 Mayıs planı

DİSK, KESK, TTB, TDB ve TMMMOB'dan ortak 1 Mayıs açıklaması

Haberler 09.04.2022 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DSK Genel Bakan Arzu çerkezolu, 1 Mays Emek ve Dayanma Gününü ülkenin dört bir yanndaki meydanlarda kutlayacaklarn söyledi.

Devrimci çi Sendikalar Konfederasyonu (DSK), Kamu Emekçileri Sendikalar Konfederasyonu (KESK), Türk Tabipleri Birlii (TTB), Türkiye Di Hekimleri Birlii (TDB) ve TMMOB Mimarlar Odas, 1 Mays Emek ve Dayanma Günü dolaysyla ortak basn açklamas yapt.

DSK Genel Merkezindeki toplantda bir konuma yapan DSK Genel Bakan Arzu çerkezolu, 1 Mays Emek ve Dayanma Gününü ülkenin dört bir yanndaki meydanlarda kutlayacaklarn söyledi.

çerkezolu, dünyann her yerinde olduu gibi Türkiyede de içiler ve emekçilerin bugünü, kendi belirledikleri, kentin en merkezi meydanlarnda kutlayacan söyledi.

1 MAYIS KUTLAMASI

1 Mays Emek ve Dayanma Gününü stanbulda Taksim Meydannda kutlama haklar olduunu savunan çerkezolu, Türkiyenin dört bir yannda 1 Mays meydanlarnda omuz omuza olacamz ilan ediyor, emekten, bartan, demokrasiden, eitlikten, özgürlükten yana herkesi 1 Mays meydanlarnda bulumaya çaryoruz. dedi.

Kutlamalar Taksim Meydannda yapmay istediklerini, bu talebi ziyaret ettikleri stanbul Valisi Ali Yerlikayaya da ilettiklerini anlatan çerkezolu, 1 Mays Taksimde kutlamak istediimizi bir kere daha ifade ettik. Bu Taksim yasann kabul edilemez olduunu, asla doallamayacan, Taksim iradesinden vazgeçmeyeceimizi ifade ettik. diye konutu.

çerkezolu, içi ve emekli maalarna enflasyon oran dorultusunda zam yaplmasn da istedi.

Ana Sayfaya Git