İşçiydi patron oldu, 50 kişiye iş imkanı sağlıyor

Yıllarca tekstil atölyelerinde işçi olarak çalıştıktan sonra Batman’da tekstil atölyesi kuran genç girişimci Hasan Saruhanoğulları, 50 kişiye iş imkanı sağladı.

Haberler 04.03.2018 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanda 2007 ylnda 2 atölye ile tekstil sektörüne balayan Saruhanoullar, iletmesini hzla büyüterek 150 tekstil atölyesine ulat. sizlik orannn en yüksek olduu iller arasnda bulunan Batmanda, tekstil sektörüyle isizlik oran da düüyor. Batman, tekstil sektöründe devlet destekli personel istihdam ile hzla büyürken, i bulma umuduyla bat illerine içi göçünün de önüne geçiliyor.

Yllarca stanbulda tekstil içisi olarak çalan 30 yandaki Hasan Saruhanoullar isimli genç giriimci, kendi memleketinde tekstil atölyesi açt. Genç giriimci Saruhanoullar, tekstil atölyesinde 50 içiye istihdam salyor. En büyük hayalinin kendi memleketinde bulunan vatandalara i imkan salamak olduunu belirten Saruhanoullar, 10 makine ile kurduu atölyesini ksa sürede büyüterek makine saysn 50ye çkartt.

Kalifiye eleman eksiklii yayorum

Tekstil atölyesinde çalacak kalifiye elaman bulmakta zorluk yaadn belirten Saruhanolar çalma hayatma stanbulda 10 yl boyunca tekstil atölyesinde baladm. Daha sonra memleketim Batmana dönüp tekstil atölyesi açmaya karar verdim. Memleketimde çok ükür tekstil atölyemi kurdum. lk etapta 10 kii ile baladm, uanda 50 kiiye i istihdamnda bulunuyorum. uanda yerim bana küçük geliyor. lerimiz çok youn olduundan dolay kalifiyeli eleman eksiklii yayorum. lerimizi daha iyi güzel noktalara getirmek için mücadele ediyoruz. uan ki mevcut yerimiz bize yeterli gelmiyor yetkililerden yer konusunda destek bekliyoruz. uanda 50 kii çalyor tekstil atölyesinde, halen içi konusunda eksikliimiz bulunmaktadr. Tekstil atölyemizde personel arayndayz 100 ile 150 personel çalmay düünüyorum dedi.

Ana Sayfaya Git