İşinin Patronu!

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde çalıştığı restorandan ayrıldıktan sonra 5 bin lira borçla kendi restoranını açan ve 4 kadını istihdam eden Erkoç, buradan kazandığı parayla iş yerinin mülkiyetini de satın aldı

Haberler 19.11.2017 - 10:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bitlisin Adilcevaz ilçesinde çalt restorandan ayrldktan sonra 5 bin lira borçla kendi restorann açan Sevilay Erkoç, buradan kazand parayla i yerinin mülkiyetini de satn ald.

Erkoç, yaklak 3 yl önce, ilçe merkezinde içi olarak çalt restorandan ayrlarak 5 bin lira borçla kendi restorann açt. Restorannda kuzu tandr ve mumbar gibi yemeklerin yan sra yöresel lezzetlere de arlk veren Erkoç, müteri says artnca kazand parayla ve ailesinin de desteiyle 8 ay sonra 200 bin lira ödeyerek i yerinin mülkiyetini satn ald.

Erkoçun yapt yemekler ilçe halknn yan sra ehir dndan gelenlerden de ilgi görüyor. Erkoçun gece gündüz çalarak ayaklarnn üzerinde durmas da ilçedeki dier kadnlara da örnek oluyor.

Erkoç, AA muhabirine, i yeri açma sürecinde en büyük destei anne ve babasndan gördüünü söyledi.

yeri sahibi restorann bulunduu kat satmaya karar verince baka bir yere tanmak istemediini anlatan Erkoç, çünkü müterilerimizi kazanmtk. O yüzden buray satn aldk. 5 bin lira borçla baladm ite u anda i yeri sahibi oldum. imdi bu mülkiyetin bedeli 200 bin liradan da fazla. dedi.

Erkoç, KOSGEBe sunduu projenin kabul edilmesinin ardndan kurslara katldn, yaknda alaca destekle i yerini büyüterek daha fazla kii çaltracan ifade etti.

çALITIKçA ÖZGÜVENM ARTTI

Kadnlarn çaltkça özgüveninin artn anlatan Erkoç, öyle konutu:

çaltmdan beri aileme kar daha fazla söz hakkna sahibim. çevremdeki esnaf hep erkek. Ancak ilçede ayaklarnn üzerinde durmak için çalan birkaç kadn var. Bence kadnlarn ayaklarnn üzerinde durmas farkl bir ey. Güç sahibi ve daha da özgüvenli oluyorlar. lçede kadnlar yeni yeni i yeri açmaya çalyor. Benim 4 çalanm da kadn.

Erkoç, i yerini ilk açt zamanlarda gece 02.00lere kadar çaltn, mant ve içli köfte yaptn dile getirdi.

Müterilerinin imdi en çok kuzu tandr, mumbar ve kuru fasulye yemeklerini beendiine iaret eden Erkoç, unlar kaydetti:

Özellikle sipari verip tencereyle evlerine mumbar götürenler var. Kuzu tandr için Diyarbakrdan geliyorlar. Siirtin büryan gibi kuzu tandr yapyorsunuz. diyenler var. Yemeklerimiz ilgi görüyor. Adilcevaza gelen misafirleri belediyemiz genelde buraya getirir. Onlara yöresel yemekler yaparz.

Ana Sayfaya Git