İşinin patronu oldu!

Batmanlı kadın girişimci devlet desteğiyle kurduğu atölyede işveren oldu

Haberler 07.09.2021 - 00:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ailesiyle göç ettii stanbulda yllarca içi olarak çalan Filiz Akkoyun, 2019da döndüü Batmanda devlet desteiyle açt tekstil atölyesiyle iveren oldu.

Devlet desteiyle Organize Sanayi Bölgesinde tekstil atölyesi kuran Akkoyun, üretime 10 kiiyle balad. Devletten ald teviklerle iini büyüten Akkoyun, 73 kiiye istihdam salad.

Akkoyun, 13 yanda geçim sknts nedeniyle ailesiyle stanbula göç ettiklerini, 20 yl gurbette yaadktan sonra memleketlerine yatrm yapma karar aldklarn söyledi.

Batman Organize Sanayi Bölgesinde 2019da tekstil atölyesi kurduklarn aktaran Akkoyun, 10 personel ile üretime baladklarn, ilk dönemlerde büyük skntlar yaadn, zorluklara ramen ylmadan çaltn belirtti.

Son 2 ylda iini büyüttüünü ve 73 kii istihdam ettiini bildiren Akkoyun, devlet tevikleri sayesinde bunlar saladn kaydetti.

Akkoyun, Devletin bize belli destekleri mevcut. Bizim için en önemlisi sigorta tevikinin olmas. Personellerimize çok cüzi miktarda aylk sigorta ücreti ödüyoruz. Bunun dnda KOSGEB ve -KUR desteklerinden faydalanyoruz. Açkças bu destekler olmasa benim 3 yldr ayakta kalabilme ansm çok zordu. dedi.

TEKSTL SEKTÖRÜ KADIN

Tekstil sektörünün zor bir alan olmasna ramen kadn ii olduunu dile getiren Akkoyun, kadnn elinin dedii her yerin güzelletiini dile getirdi.

Akkoyun, kendisine ait bir marka oluturmak ve yurt dna ihracat yapmak istediini kaydederek, Tekstil sektörü kadn ii. çünkü modadan en iyi anlayan kadndr. Bir ürünün duruundan, kalitesinden kesinlikle en iyi anlayacak kii kadndr. Zorluklar var ama bu sektörde daha çok kadnn yer almasndan yanaym. ifadelerini kulland.

lerini ksa sürede büyüttüünü aktaran Akkoyun, öyle konutu:

Kurumsal firmalarla çalyoruz. çaltmz ürünlerle alakal belli bir kalite standard yakaladk. En büyük skntmz burada kirac olmamz. Kendi yerimizi kurarak ileride 500 kiiyi istihdam etmek istiyorum. Kendi ayaklar üzerinde durmak, parasn kazanmak isteyen, belli hedefleri olan kadnlarn bu bölgede özellikle tekstil sektöründe yer almasn istiyorum. Devletin olanaklar, kolaylklar mevcut.

Ana Sayfaya Git