İşitme engellilere girişimcilik eğitimi

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Siirt Belediyesi, KOSGEB ve İş-Kur İl Müdürlüğünün yürüttüğü proje kapsamında 25 işitme engelliye girişimcilik eğitimi veriliyor.

Haberler 16.03.2017 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamnda görevlendirme yaplan Siirt Belediyesi, KOSGEB ve -Kur l Müdürlükleri iitme engellilerin i yaamna dahil olmas için proje gelitirdi. Engelli Olmak, Giriimci Olmaya Engel Deildir sloganyla, 25 iitme engelliye yönelik Belediye Kültür Merkezinde giriimcilik kursu balatld.

GRMCLK

Kursu ziyaret eden Belediye Bakan Vekili Ceyhun Dilad Takn, proje sorumlusu Erol Avcdan bilgi ald.

Bakan Vekili Takn, 3 gün sürecek giriimcilik kursuna 25 kiinin katldn belirterek, kursun ardndan sertifika alacak engellilerin KOSGEBin giriimcilere yönelik desteklerinden faydalanabileceini söyledi.

Bu ay içerisinde 100 engelliye daha ayn eitimin verileceini dile getiren Takn, Kursa katlacak engellilerden önemli bir ksmnn i sahibi olacan, kendi ilerini kuracan ümit ediyoruz. Siirtte ilk defa yaplan bir program, iitme engelli kardelerimizin burada özgüvenleriyle bu kursa katlmalar bizleri çok mutlu etti. dedi.

Ana Sayfaya Git