İŞKUR duyurdu! 100 bin işçi aranıyor

Türkiye İş Kurumu (İşkur), işverenden gelen talep doğrultusunda güncel açık iş sayısını açıkladı. Türkiye genelinde işveren, İşkur üzerinden 100 bin eleman arıyor.

Haberler 19.04.2022 - 02:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Fabrikalarn üretim artna gitmesi ve turizm gibi hizmet sektörlerinde sezonun açlmas nedeniyle youn eleman aray var. Özel sektörün kurda verdii güncel 100 bin açk i ilan bavurulmay bekliyor. Yaklak 20 bini beden içisi (temizlik, inaat, tama, yükleme-indirme vb.) ilan. Muhasebeci ilanlar her zaman olduu gibi yine çok younken, sezonun açlmasyla birlikte turizm ve otelcilik eleman aray da hzland. oför, özel güvenlik görevlisi, çar merkezi, perakende ve gda gibi birçok sektörde personel aç var.

BAVURU NASIL YAPILIR?

sizseniz frsat kaçrmayn. Bavuru için kurda kaydnz olmas gerekiyor. Eer kaydnz yoksa ilk olarak esube.iskur. gov.tr adresi üzerinden üye ol seçeneini tklayarak ve TC kimlik numaranz ile gerekli bilgileri yazarak kaydnz yapabilirsiniz. Devamnda özgeçmi sayfanzda yer alan örenim bilgileri ile meslek bilgileri alanlarn doldurmanz ve kiisel bilgiler alannda yer alan i arama statüsüne tklayarak i arama statünüzü aktife almanz gerekiyor.

LANLARI GÖRÜNTÜLEME

Özgeçmi sayfanz doldurduktan ve i arama statünüzü aktife aldktan sonra i arayan sayfanzda i ilanlar sekmesine tklayarak bavurusu devam eden kamu veya özel sektör içi alm ilanlarna ulaabilirsiniz. Bana uygun iler sekmesine tkladnzda ise sadece özgeçmi sayfanzda yer alan bilgilerle eleen (kiisel durum, meslek, örenim bilgisi vb.) ilanlara ulaabilirsiniz. lgili ilann üstüne tkladnzda ilana ilikin detayl bilgilerin (genel hususlar, özel artlar, meslek, örenim ve kiisel özellikler vb.) yer ald ilan detayna ulaabilirsiniz.

Ana Sayfaya Git