İŞKUR geleneksel mesleklere yönelik kurslara devam ediyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, İŞKUR'un geleneksel mesleklere yönelik kurslar düzenlemeye devam ettiğini belirterek 2016'dan bu yılın kasım ayı sonuna kadar 33 bine yakın kişinin bu kurslardan yararlandığını bildirdi.

Haberler 17.12.2020 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Selçuk, yazl açklamasnda, geleneksel mesleklerin teknolojik üretim süreçleri dnda kaldn ve el emeine youn ihtiyaç duyulduunu vurgulad. Buna karn birçok alanda geleneksel mesleklerin baz il veya ilçelere özgü adlarla icrasnn sürdüünü aktaran Selçuk, istihdam ve gelir elde etme imkann koruyan geleneksel mesleklerle ilgili kurslar desteklediklerini kaydetti.

KURSYERLERE GÜNLÜK 40 LRA ZARUR GDER ÖDENYOR

KUR tarafndan gerçekletirilen Ustalardan çraklara Geleneksel Meslek Mirasmz Program ile geleneksel mesleklerde mesleki eitim kurslar, bu mesleklerin icra edildii i yerlerinde ise iba eitim programlar düzenlediklerine deinen Selçuk, u bilgileri verdi:

çalma ve i kurumu il müdürlüklerimiz sektör, meslek ve hedef kitle çerçevesinde ilgili meslek birlik ve odalar, üniversiteler, bu alanda çalma yapm kii ve kurumlar ile dier kamu ve özel sektör kurum/kurulularyla i birlii yapmakta. Bu kapsamda 2016da düzenlenmeye balanan geleneksel meslekler kapsamndaki kurs ve programlardan bu yln kasm ay sonuna kadar 33 bine yakn kii yararland. Bu yln 11 aylk bölümünde 5 bine yakn kii bu kurs ve programlara katld. Mesleki eitim kurslarmza katlan kursiyerlerimize günlük 40 lira kursiyer zaruri gideri ödüyor ve kursiyerlerimizin Genel Salk Sigortas primlerini yatryoruz. Bu kurslarmz ile geleneksel meslekler, gelecek kuaklara aktarlmakta ve ustalarn arad igücünün temin edilmesine katk sunulmakta.

Öte yandan, geleneksel meslekler kapsamndaki kurs ve programa katlanlara maddi destek de salanyor. Bu kapsamdaki iba eitim programna katlanlara, programa katldklar her bir gün için 89,40 lira, örenci katlmclara 67,05 lira ve isizlik ödenei alan kursiyerlere ise 44,07 lira ödeniyor.

Ana Sayfaya Git