İŞKUR, "iş gücü piyasasının röntgenini" çekecek

Kurum, iş gücü piyasasının durumunu tespit etmek, işverenlerin beklentilerini belirlemek ve gelecek projeksiyonunu oluşturmak için İş Gücü Araştırması'na başladı

Haberler 17.05.2022 - 11:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ANKARA - Türkiye Kurumu (KUR), i gücü piyasasnn durumunu tespit etmek, iverenlerin beklentilerini belirlemek ve gelecek projeksiyonunu oluturmak için Gücü Piyasas Aratrmas için çalmalara balad.

stihdamn korunmas ve artrlmas, isizlerin mesleki niteliklerinin gelitirilmesi, isizliin azaltlmas ve özel politika gerektiren gruplarn i gücü piyasasna kazandrlmasn amaçlayan KUR, i gücü piyasasnn durumunu da aratryor.

Bu amaçla iverenlerin beklentilerini belirlemek ve gelecek projeksiyonunu oluturmak için 2007den bu yana her yl Gücü Piyasas Aratrmas yapan Kurum, 2022 aratrmas için saha çalmasna balad.

Türkiye genelinde i ve meslek danmanlarnca yüz yüze ve çevrim içi 82 binden fazla iletmeden veri toplanarak yaplan aratrma kapsamnda, Türkiye statistik Kurumundan (TÜK) alnan iletme/i yeri kaytlaryla uluslararas sektörel ve mesleki snflandrmalara uygun 2 ve daha fazla istihdam olan i yerleri ile görüülüyor.

yeri ziyaretleriyle KURa gelmeyen açk iler belirlenirken, Kurum hizmetleri iverenlere tantlyor ve KURa kaytl i yeri says da artrlyor.

77 ilde 20 ve daha fazla istihdam salayan i yerlerinin ziyaret edilecei aratrmann saha sürecinin 27 Maysta tamamlanmas planlanyor.

- gücü piyasasna k tutacak veriler elde ediliyor

Aratrma ile iverenlerin mevcut istihdamlar, ihtiyaç duyduklar i gücü, temininde güçlük çektikleri meslekler, hem kendi i yerlerine hem de bulunduklar ekonomik faaliyet kollarna dair öngörülerinin yer ald veriler derleniyor.

Türkiyede i gücünün talep tarafna ilikin en geni kapsaml çalma niteliindeki Gücü Piyasas Aratrmasnn, i gücü piyasas arz/talep verilerini ulusal, yerel ve sektör düzeyinde içeren sonuçlar, raporlar eklinde her yl kamuoyuyla paylalyor.

Ana Sayfaya Git