İŞKUR iş sahibi yaptı

Engelli kuzenler İŞKUR projesiyle hayalini kurdukları işe kavuştu

Haberler 04.08.2020 - 10:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Sur ilçesinde doutan engelli kuzenler Yunus ve Hüseyin Durmu, KUR projesiyle hayalini kurduklar süt üretimi iine kavutu.

Kozan Mahallesinde oturan bedensel engelli 31 yandaki Yunus ve genetik deri rahatszl bulunan 25 yandaki kuzeni Hüseyin Durmu, KURun Engelli ve Eski Hükümlü Kendi ini Kurma Projesinden faydalanmak istedi.

Yüzde 40 engelli raporu bulunan iki kuzen, geçen yl yaptklar bavurunun ardndan giriimcilik eitimi ald.

Daha sonra hazrlayp sunduklar Süt Srcl Projesi onaylanan kuzenler, hak kazandklar 36ar bin liradan toplam 72 bin liralk hibeyle 6 inek ald.

Evlerinin bahçesinde kurduklar ahrlarda süt üretimi yapan kuzenler, geçimlerini bu sayede salyor.

- Bu imkanlar için devlet büyüklerine teekkür ederiz

Yunus Durmu, hazrladklar projenin onaylanmasyla kendi ilerini kurduklarn söyledi.

Verilen destek sayesinde 3 inek aldn anlatan Durmu, 3 inekten 2 yavru aldm. Bu hayvanlara bakyorum. Suyunu, yemini ben karlyorum. Hayvanlarmdan memnunum. Bu imkanlar için devlet büyüklerine teekkür ederiz. Kendi iimizin bandayz. Paramz aln terimizle kazanyoruz. diye konutu.

Durmu, ilerleyen süreçte ilerini daha da gelitirmek istediklerini dile getirdi.

Hüseyin Durmu ise kendi iini yapmann mutluluunu yaadn belirterek, Hayvanlarm besliyorum. Bu ekilde stresimi de atyorum. Artk benim için bir gelir kaps açld. u anda iimin bandaym ve çok mutluyum. dedi.

- u ana kadar 10 projeye 345 bin lira katk sunduk

KUR l Müdürü smail Koç da i arayanlar, iverenle talep ve yetenekleri dorultusunda bir araya getirip, istihdama kattklarn söyledi.

çi ile ivereni buluturmann yan sra kendi iini kurmak isteyen, gerekli artlar tayanlara destek sunduklarn ifade eden Koç, kuzenlerin proje bavurularnn da yaplan deerlendirme sonucu olumlu sonuçlandn anlatt.

Engelli ve eski hükümlülere yönelik hibeleri kapsamnda u ana kadar 10 projeye 345 bin lira katk sunduklarn bildiren Koç, unlar kaydetti:

Engellilerimize kendi ayaklar üzerinde durmalar için bu destei salyoruz. Bu destei vermekten ve onlar takip etmekten çok mutlu oluyoruz. Tüm engelliler ve eski hükümlüler, KOSGEB internet sitesinden online giriimcilik eitimi alarak bu sertifikaya kavuabilir. Eitim aldktan sonra çok kolay ekilde bu hibe projelerine bavurabilirler.

Ana Sayfaya Git