İŞKUR'dan gençlerin istihdamı için önemli proje

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya, "Bu projeler kapsamında 15 bini aşan genç arkadaşımız, bugün iş gücü piyasasının önemli aktör adayları arasında olacaktır." dedi.

Haberler 01.04.2017 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençlerin istihdam edilebilirliinin ve giriimcilik becerilerinin artrlmas amacyla Avrupa Birlii ve Türkiye Cumhuriyeti tarafndan finanse edilen, çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanl Avrupa Birlii ve Mali Yardmlar Dairesi Bakanlnn sözleme makam olarak yer ald ve yürütücülüünü KURun yapt Sektörel Yatrm Alanlarnda Genç stihdamn Desteklenmesi Operasyonu kapsamnda Hibe Projeleri Sonuçlar Bilgilendirme ve Kapan Toplants gerçekletirildi.

Uzunkaya, bir otelde düzenlenen toplantda yapt konumada, projede emei geçenlere teekkür etti.

stihdama yönelik her çalmalarn önemine dikkati çeken Uzunkaya, i piyasasna her yl 850 binin üzerinde yeni insann katldn, bu yüzden genç istihdamn desteklenmesindeki önceliin önem arz ettiini bildirdi.

Proje sonunda 15 bini akn gencin sertifika aldn ifade eden Uzunkaya, Projelerle gençlerimize genel becerilerin kazandrlmas, mesleki anlamda eitimlerinin temin edilmesi, giriimcilik ruhlarnn gelitirilmesi, i ba eitim programlaryla meslei ve ii bizzat banda örenme imkannn tannmas, danmanlk hizmetleri gibi ciddi katklar sunulmaktadr. diye konutu.

çalmalarn 33 ilde 56 projeyle yürüttüklerini ve ilgili tüm paydalarn, projelerin baarl olmas için gayret sarf ettiini anlatan Uzunkaya, Bu projeler kapsamnda 15 bini aan genç arkadamz, yarn i gücü piyasasnn önemli aktör adaylar arasnda olacaktr. ifadelerini kulland.

Uzunkaya, isizliin sadece Türkiyenin deil, tüm dünyann sorunu olduuna dikkati çekerek, Türkiyenin son yllarda bu konuda önemli mesafeler katettiine iaret etti.

- Projeler, bini akn bavuru arasndan seçildi

Avrupa Birlii Mali Yardmlar Daire Bakan Burak çaatay Doan ise operasyonun baaryla sonuçlandn dile getirdi.

Projelerin bini akn bavuru içerisinden seçildiini aktaran Doan, Bu kadar ksa vadede bu ii baarmak, genç istihdamna katkda bulunmak çok büyük bir baardr. dedi.

Genç isizlik orannn yüzde 20yi atn anlatan Doan, buna çözüm bulmak için gerek Bakanlk gerek KURun çok ciddi gayretleri olduunu söyledi.

Hibe projeleri sonuçlarna ilikin deerlendirmelerde bulunan Doan, Yaklak 2 bin 800 gencimize sertifikal mesleki bilgi ve beceri eitimleri verilmitir. Yaklak 3 bin kiiye bilgisayar, iletiim becerileri, i mevzuatna ilikin sosyal haklar, toplumsal cinsiyet gibi konularda eitimler verildi. Yine 2 bin kiiye giriimcilik eitimi verildi. 18 üniversite ile sanayi sektörleri arasnda i birlii modelleri gelitirildi. 10 kariyer merkezi ve 11 mezun takip sistemi kuruldu. deerlendirmesinde bulundu.

AB Türkiye Delegasyonu Müstear ve Ekonomik ve Sosyal Kalknma Bölüm Bakan François Begeot da i gücü piyasasnda aktif olabilmeleri ve i piyasasna entegrasyonu gibi konularda gençlere kar sorumluluklar olduunu kaydetti.

Bu kapsamda gençlere en iyi frsatlar sunmaya çaltklarn anlatan Begeot, projede emei geçenleri tebrik etti.

Ana Sayfaya Git