Isparta, Antalya ve Burdur'da bazı yerler sit alanı ilan edildi

Isparta, Antalya ve Burdur'da bazı yerler, 1 ile 3. derece arkeolojik sit alanı olarak tescil edildi.

Haberler 24.05.2020 - 10:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Resmi Gazetenin bugünkü saysnda yer alan Kültür ve Turizm Bakanl ilanna göre, 1. derece arkeolojik sit alan olarak belirlenen yerler öyle:

Ispartann arkikaraaaç ilçesi çarksaraylar beldesi Cennetta Tepesi mevkisinde tespit edilen antik dönem kültür varlklarnn bulunduu alan.

Ispartann Yalvaç ilçesi Sar köyü Aktoprak mevkisindeki antik döneme ait ta oca.

Ispartann Sütçüler ilçesi Kesme köyü çökek mevkisinde özel mülkiyete ait 551 ada 11 ve 12 parseller ile 165 ada 2 parsel nolu çeteayak Devlet Orman alannnda tespit edilen antik döneme ait çitlik yerleimi kalntlarnn bulunduu alan.

Antalyann Kepez ilçesi Kzll Mahallesi ncik mevkisindeki ormanlk alanda yer alan oyma mezarlar, niler ve basamaklarn bulunduu nekropol alan.

Antalyann Serik ilçesi Akba Mahallesi Kelmen mevkisindeki antik yerleim alan.

Burdurun çavdr ilçesi Bölmepnar köyü Asar Tepe mevkisindeki kaya kabartmas ile seramik ve mimari kalntlarn yer ald alan.

Burdurun Tefenni ilçesi Yuvalak köyü Kzlyer mevkisinde tespit edilen tümülüsler.

Burdurun Alasun ilçesi Hamam Mahallesi Manastr mevkisinde tespit edilen antik yerleim alan, kilise ve yamaçlarndaki kalntlar kapsayan bölüm 1. derece, çevresindeki tarm arazileri ve eski köy evlerinin bulunduu, tarm ve hayvanclk faaliyetlerine aktif devam edilen bölümün ise 3. derece arkeolojik sit alan olarak tesciline karar verildi.

Ana Sayfaya Git