İşsiz kuyruğunu fırsata çevirdi!

Diyarbakır'da Belediye'nin iş ilanını duyan vatandaşlar, başvuru merkezi önünde yüzlerce metrelik kuyruk oluştururken, kuyruk sırasında memurluk için başvuruya gelen Sinan Sarıca kuyruk sırasını fırsata çevirdi.

Haberler 01.03.2019 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Büyükehir Belediyesi, Devlet Personel Bakanl araclyla 387 memur alnacan duyurdu. Duyuru üzerine isiz olan örenci ve vatandalar memur olmak için, bavuru merkezine akn etti. Bavurunun alnd Büyükehir Belediyesi Kongre Merkezi önünde yüzlerce metrelik kuyruk olutu. Memurluk için bavuruya gelen Sinan Sarca, uzun kuyruu görüce ii ticarete döktü. Bavuruda zorunlu olan dosyalardan bulup bavuru merkezinin önünde sat yapmaya karar veren Sarca, günde 300 dosya satyor. Sarca, 6 Martta kadar sürecek olan bavuru kuyruunu son güne kadar deerlendirmeyi düündüünü aktard.

Bu ii ticaret zekas olarak deerlendirdik

Lisans mezunu olarak memur almna bavurmak için gelen Sinan Sarca, bavurudaki uzun kuyruu görünce ii frsata çevirdiini söyledi. Sarca, bavurusuna geldim, uzun bir kuyruk görünce bu ii deerlendirip frsata çevirelim dedim. bavurusu yapld yerde dosya satmaya karar verdim. Tam dosya 4 lira, sade dosyay ise 2 liradan satyoruz. Bu ii ticaret zekas olarak deerlendirdik. 2 günde 300 tane dosya sattk, havann durumuna bal çalyoruz. Yamur yaarsa bizim iler de kesilir, yamazsa böyle bereketli sra olmaya devam ederse biz de sata devam edeceiz dedi.

Ana Sayfaya Git