İşsizdi şimdi iş adamı oldu

Siirt'te Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) desteğinden faydalanan 24 yaşındaki Fatih Çelepkolu, işveren olup ihracata başladı.

Haberler 13.11.2019 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ki yl önce bir kafede garson olarak çalan Fatih çelepkolu, iten ayrldktan sonra kuzenini çalt kuru yemiçide ziyarete gitti. Burada sohbet srasnda ambalaj olarak kullanlan silindir kutuya ihtiyaç olduunu örenen çelepkolu, bunu üretmek için araya girdi.

çelepkolu, yapt aratrmann ardndan hazrlad atk karton ve kattan silindir kutu üretim projesini KOSGEBe sundu. Projesinin kabul edilmesinin ardndan 50 bin lira hibe ve 100 bin lira faizsiz kredi destei alan çelepkolu, Veysel Karani Mahallesinde 600 metrekarelik yerde üretime balad.

Ksa sürede iini gelitiren çelepkolu, 14 kiiyi istihdam ettii atölyesinde ürettii 50 çeit kutuyu, bölge illerinin yan sra Irak, Kuveyt ve Katarn da aralarnda bulunduu baz ülkelere satyor.

- Fstk, bal ve kahve paketlemede kullanlyor

Fatih çelepkolu, AA muhabirine yapt açklamada, ürettii silindir kutularn fstk, bal ve kahve ile hediyelik eyalar için youn kullanldn söyledi.

Silindir kutular önce Siirtte ardndan Dou ve Güneydoudaki illere satmaya baladn, zaman içerisinde tannmaya baladklarn belirten çelepkolu, araclar vastasyla ürünlerinin yurt dna ulatn dile getirdi.

çelepkolu, unlar kaydetti:

ç piyasada artan talebi karlayamaz hale geldik. Kuveyt ve Katara kadar ihracat yapyorum. Youn talepler dolaysyla ancak 3 ay önceden sipari veren firmalara ürün verebiliyoruz. Üretimi yaptmz silindir kutularn, kalitesi ve ebatlarna göre fiyat deiiyor. Atk malzemeleri daha önce biz toplayp iletiyorduk ancak ilerimiz younlanca atk malzemeleri Kahramanmarataki üreticilerden karlamaya baladk.

- OSBye tanacak

Fatih çelepkolu, talebi karlamak ve marka olmak için iini büyütmeyi hedeflediini belirterek, Bunun için Siirt Organize Sanayi Bölgesine (OSB) tanacaz. Bu sayede kapasiteyi artrp, 40 kiinin istihdam edildii üretim merkezi kuracam. Hep kendi iimi yapmann hayalini kuruyordum, KOSGEBin desteiyle bu hayalim gerçee dönütü. diye konutu.

çi Metin Akça da tesiste i hacminin her geçen gün arttn ifade ederek, Atk kartonlar burada iliyoruz, kesim ve etiketleme tamamladktan sonra kurutma ilemine brakyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git