İşsizler ordusu

Siverek'te 430 kişilik geçici işe 1662 başvuru

Haberler 03.07.2018 - 09:50 Son Güncelleme : 03.07.2018 - 10:04

Siverek ilçesinde, Toplum Yararna Program (TYP) kapsamnda, belediyede 9 ay süreyle çaltrlacak 430 kiilik i için 1662 kii müracaat etti. e anlacaklar, kurayla belirlendi.

Siverek Belediyesinde, TYP kapsamnda, 430 kiinin 9 ay süreyle istihdam edilecei açkland. Geçici ite çalmak isteyen 1662 kii, KUR l Müdürlüüne bavuru yapt. Bavuru saysnn, istihdam edilecek kii kontenjanndan fazla olmas nedeniyle çaltrlacak kiiler kura çekimiyle belirlendi. Frat Mahallesinde bulunan Büyükehir Kültür Merkezinde, noter huzurunda yaplan kura çekimine, bavuru yapanlar katld.

SZLK HALA SORUN

Siverek Belediye Bakan Resul Ylmaz, Toplum yararna çaltrlmak üzere KURla yaptmz protokol uyarnca belirli süreli olarak belediye hizmetlerinde 9 ay çaltracak olan içilerin kura çekimi için buradayz. Bizim yönetim anlaymzda adam kayrma ve ayrm söz konusu deildir. 2 yl boyunca KURdan içi çaltrmadk. çünkü kura çekimi olmakszn kimsenin hakkna girmek istemedik. Tüm Türkiyede kameralar ve noter huzurunda kuralar çekiliyor. Gönül ister ki hepinizi ie alalm. Fakirlii çok iyi biliyorum, yokluun ne demek olduunu çok iyi biliyorum. Annemden belediye bakan olarak domadm. unu bilmenizi isterim ki en ufak bir aibe de içi almlarn iptal ederim diye konutu.

Kura, 2 saat sürerken, çaltrlacak kiiler de belirlendi. Kurada isimleri çkanlar, büyük sevinç yaad.

Ana Sayfaya Git