İşsizliği bitirebilmek!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "İşverenlerimizin kendi canına veya kendi yakınının canına, sağlığına verdiği değer gibi yanında çalışanlarının sağlığına ve yaşamına değer vermesini arzuluyoruz." dedi.

Haberler 13.05.2017 - 08:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mutaki bir otelde düzenlenen istiare toplantsnda konuan Müezzinolu, Bakanlk olarak çalma hayatn ilgilendiren konularda Türkiye genelinde düzenli olarak toplantlar düzenlediklerini söyledi.

Müezzinolu, Muun çalma hayatn ilgilendiren konularn, çalma hayatnn dinamiklerine gelecekte katk salayacak önerileri alacaklarn belirterek, bu yln ocak ay itibaryla balattklar, çalma Hayatnda Milli Seferberlik Kampanyas çerçevesinde 12 üst düzey bakanlk yöneticisinin bütün illeri ziyaret ettiini anmsatt.

Ziyaretler srasnda dile getirilen taleplerin deerlendirilmesi ve ortak akln bulunmas konusunda bu programn önemli katklarn gördüklerini vurgulayan Müezzinolu, gündeme gelen taleplerin bir ksmnn yasal düzenlemelere alt yap oluturduunu, yönetmelik deiikliklerine zemin hazrladn, bir ksmnn da bürokrasinin engellerini veya fark edemedikleri olumsuzluklar düzenlemelerine vesile olduunu dile getirdi.

- Ana gündemimiz isizlikle mücadele

Bu yln ilk 4 aynda ana gündemlerinde isizlikle mücadele ve istihdam arttrmann yer aldn anlatan Bakan Müezzinolu, öyle devam etti:

Bu nedenle Cumhuriyet tarihinin en güçlü kampanyasn ve desteini Cumhurbakanmzn himayelerinde 7 ubatta TOBBda kamuoyuna açkladk. 1,5 milyon art istihdama 2017 sonuna kadar ulaabilmek için bütün sigorta primleri ve vergileri dahil olmak üzere asgari ücretli bir çalanmzn devlete ait bütün yükümlülüklerinin 773 lirasn Bakanlk olarak biz üstlendik ve bu anlamda geni bir kampanyay balattk. Beklediimizden çok daha olumlu cevap aldk, gerek çalmak isteyen kesimden gerekse çaltrmak isteyen iverenlerimizden. Muta Valimiz bin 800 art istihdam olduunu söyledi. Bizdeki rakam bin 656. Ama bunun bin 800 rakamlar olmas doaldr çünkü biz 10 günlük periyotlarn girdi çkt ilemlerini yaptmz için yüzde 5lik geriden gelme tablomuz olabilir.

Müezzinolu, Muta farkl projelerle rakam 5 bin art istihdama çkarmay hedeflediklerinin altn çizerek, Bunun dnda iba eitimlerinden istihdama giren 437 insanmz var. Bu zaten 2 binin üzerine tayor Muu. Toplum yararna çalmada da bin 700 art istihdam salam olacaz. ifadesini kulland.

- kinci ana gündemimiz i sal ve güvenlii

Müezzinolu, yl sonuna kadar istihdam arttrma gündemlerinin devam edeceini vurgulayarak, bunun yannda mays ayndan itibaren de gündemlerinin ilave ikinci ana temasnn i sal ve güvenlii olduunu bildirdi.

sal ve güvenlii konusundaki kampanyann startn yarn stanbulda vereceklerini belirten Müezzinolu, Medeniyet anlaymz insan yaatmaktan yana ve temel felsefemiz nsan yaat ki devlet yaasn. Bir basamak da ileri gidiyoruz, AK Parti yönetimi anlay olarak nsan yücelt ki devlet yücelsin. diyoruz. deerlendirmesinde bulundu.

Yanmzda çalan, bize emanet gibi gelen çalanlarmzn i sal ve güvenlii açsndan iverenlerimizin duyarlln önemsiyoruz. diyen Mehmet Müezzinolu, öyle konutu:

Önümüzdeki 4 ayda youn ekilde i sal ve güvenlii konusunu çalacaz. Ölümlü i kazalarn minimize edecek bütün tedbirleri almamz lazm. Bizim masa banda tedbir almamzdan daha önemlisi bu konuda topyekün duyarllmz esastr. Yoksa kanun çkarmak ve cezai müeyyideler uygulamak baar için yeterli deil. Baar için anlaml ve deerli olan çalan insanlarmzn i sal ile ilgili bilinçlenmesi, buna deer vermesi, alnan tedbirlerin bilinçli ekilde uygulanabilmesine yardmc olmas veya bunu bizzat kendisinin talep etmesidir. O nedenle burada ciddi düzeyde bir duyarllk, eitim, bilinçlendirme konusunda içimizi de iverenimizi de yönlendiren bir çalmay balatyoruz. Önce bir duyarllk kampanyas. verenlerimizin kendi canna veya kendi yaknnn canna, salna verdii deer gibi yannda çalanlarnn salna ve yaamna deer vermesini arzuluyoruz.

Müezzinolu, kampanyann birinci etabnn yaygn teftiler yapmak ve cezalar kesmek üzerine deil, güçlü bir bilinçlendirme ve duyarllk üzerine kurulduunu söyledi.

- En çok ölümlü i kazalar inaat sektöründe

Özellikle tehlikeli ve çok tehlikeli ilerdeki sektörlerde kitleyi duyarlla, bilinçli olmaya yönelten bir kampanyann yarn startn vereceklerini aktaran Müezzinolu, unlar kaydetti:

Buradaki toplantya inaat sektörlerinden temsilcileri davet ettik. Ölümlü i kazalarnn en çok olduu sektör inaat sektörü. Son iki günde rastladm ama medyaya da yaygn ekilde, inaat sektöründe çatda çalanlarn tedbir olmadan çatnn üzerinde gezdiini, iskele üzerinde ip cambaz gibi tedbirsiz gezdiini görüyoruz. Bu anlamda medyamzn yapc, bilinçlendirici, duyarll arttrc kampanyasna da ihtiyacmz var.

Toplantya Mu Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Mu Milletvekili Mehmet Emin imek, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk çaturolu, AK Parti Kahramanmara Milletvekili Celalettin Güvenç, AK Parti zmir Milletvekili Necip Alkan, AK Parti Ar Milletvekili Cesim Gökçe, AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydn, AK Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, Mu Belediye Bakan Feyat Asya, Baakehir Belediye Bakan Yardmcs Nurettin Ertemel, -KUR Genel Müdür Yardmcs Ouz Cesur, sivil toplum kuruluu ve sektör temsilcileri katld.

Toplant basna kapal devam etti.

Ana Sayfaya Git