İşte Habur'a alternatif kapı

Habur'a alternatif sınır kapısının inşa edileceği bölge görüntülendi.

Haberler 03.11.2017 - 08:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irak güçleri, Habur Snr Kapsna alternatif olarak ina edilmesi planlanan Ovaköy Snr Kapsnn karsndaki bölgenin denetimini salamak üzere ilerleyiini sürdürüyor.

Badat yönetimi, Irak ordusu, federal polis ve Hadi abiden oluan ortak güçlerin 16 Ekim tarihinde Kerkük bata olmak üzere Pemergenin elinde tuttuu tartmal bölgelere düzenledii operasyon sonucu birçok bölgede tam kontrolü salad.

Musulun bats ve kuzeybatsnda da ciddi ilerlemeler salayan Irak güçleri, Suriye ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) arasndaki gayriresmi snr kaps Fihabur ile Türkiye ve Irak arasnda yeni bir hudut kaps açlmas planlanan Ovaköy bölgesine çok yaklat.

Irak güçleri, 16 Ekim öncesi Ovaköyden yaklak 95 kilometre mesafede yer alan, Musulun kuzeybatsndaki Telafer-Zummar-Musul yolunda konulanyordu. Operasyon sonrasnda ise söz konusu güçler birkaç gün içerisinde 55 kilometrelik hzl bir ilerleme kaydederek Ovaköye olan mesafeyi 40 kilometreye kadar düürdü.

Irak merkezi hükümetine bal güçler u anda Dicle Nehrinin hemen batsndaki Zummar kasabasnn Ayn Uvays köyünde bekleyiini sürdürüyor.

- AA ekibi, Irak tarafnda snr kapsnn ina edilecei bölgeyi görüntüledi

Türkiye ve IKBY arasndaki Habur Snr Kapsna alternatif olarak ina edilmesi planlanan Ovaköyün Irak taraf AA ekibince görüntülendi. rnakn Silopi ilçesinin karsndaki, Irakn Duhok kentinin Zaho ilçesi snrlarnda bulunan snr kaps ina edilecek alan u anda Pemerge güçlerinin denetiminde. Pemerge güçleri söz konusu bölgeyi 1991 ylndan bu yana elinde tutuyor ve buras tartmal bölgeler arasnda da yer almyor.

Ovaköy, Irak-Suriye snrndaki Fihaburdan ise yaklak 10 kilometre mesafede yer alyor.

Ana Sayfaya Git