İşte konuta destek paketi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı konut destek paketlerinin detayları belli oldu

Haberler 11.05.2022 - 00:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann kabine toplants sonras müjdesini verdii konut sektörüne ilikin destek paketleriyle ilk konutunu alacak vatandalarn uygun maliyetli kredi imkanyla konuta eriimlerinin artrlmas, Liralama Stratejisinin desteklenmesi, tamamlanmam inaatlarn bitirilerek konut arznn artrlmas ve destek alan firmalarn konut fiyatlarn sabit tutmas amaçlanyor.

Hazine ve Maliye Bakanl, çevre, ehircilik ve klim Deiiklii Bakanl ile istiareler dorultusunda lk evim Konut Finansman Paketi, Geniletilmi Konut Finansman Paketi, naat Sektörüne Özel Kredi Garanti Paketi olmak üzere 3 çözüm paketi oluturdu. Konuya ilikin ayrntlar Hazine ve Maliye Bakan Nureddin Nebati Twitter hesabndan paylat.

Cumhurbakan Erdoann kabine toplants sonras açklad destekler kapsamnda, lk evim Konut Finansman Paketi çerçevesinde, kamu bankalarnca, ilk ve tek konutunu alacak vatandalara yönelik olarak, birinci el konutlarda uygulanmak üzere, 2 milyon lira deerine kadar konutlar için, 10 yla kadar vadeli, aylk yüzde 0,99 faizli konut kredisi salanacak.

Böylece, ilk konutunu alacak vatandalarn uygun maliyetli kredi imkanyla konuta eriimleri artrlm olacak.

DÖVZ VE ALTININI SATARAK KONUT ALANLARA DÜÜK FAZL KRED DESTE

kinci paket olan ve döviz, altn varlklarnn Türk lirasna dönüümünü tevik edecek Geniletilmi Konut Finansman Paketi ile de kamu bankalarnca, birinci ve ikinci el konutlar da kapsayacak biçimde, konut deerinin en az yüzde 50si 1 Nisan 2022 tarihinden önce açlm döviz tevdiat hesaplarnn (DTH) yahut hurda altnn Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasna (TCMB) satm ile karlanmas artyla, 2 milyon lira deerine kadar konutlar için 10 yla kadar vadeli, aylk yüzde 0,89 faizli konut kredisi salanacak.

Böylece, vatandalarn uygun maliyetli kredi imkanyla konuta eriimlerinin yannda halihazrda yürütülen Liralama Stratejisi de desteklenmi olacak.

NAAT RKETLERNE KRED GARANT PAKET

KOB ve KOB d inaat firmalarnn yararlanabilecei naat Sektörüne Özel Kredi Garanti Paketi ile de 1 Mays 2022 tarihi itibaryla asgari yüzde 40 tamamlanm ve yüzde 50si satlmam inaat projesi sahibi KOB ve KOB d inaat irketlerinin tamamlanmayan inaatlarn tamamlamalar hedefleniyor. Söz konusu finansman paketi için 20 milyar lira kaynak ayrld.

Söz konusu iletmeler bu destekten yararlanmak için 1 yl boyunca konut sat fiyatlarn sabit tutmay taahhüt edecek, bu fiyatlar internet sitesinde kamuoyu ile paylaacak ve kredi veren kurulua bildirecek.

Ana Sayfaya Git