İşten çıkarılan ve ücretleri ödenmeyen işçiler eylem yaptı

BİNGÖL'ün Genç İlçesi'ndeki Çaytepe Köyü'nde yapımı süren Palu-Genç-Muş demiryolu inşaatında çalışan ve önce 4 ay ücret alamadıklarını, ardından işten çıkarıldıklarını öne süren 148 işçi şantiye alanında eylem yaptı.

Haberler 16.01.2017 - 08:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kent merkezine 40 kilometre uzaklkta bulunan Genç lçesi çaytepe Köyünde yapm süren 114 kilometre uzunluundaki Palu-Genç-Mu demiryolu deplase çalmalar yapm iinde çalan 148 içi, aylk ücret alamadklar ve iten çkarldklar gerekçesiyle antiye alannda eylem yapt. antiyede daha önce patlayc madde imha uzman olarak çalan Hakan Kahraman, sorumlu firmann kendilerini madur ettiini iddia ederken öyle konutu:

çLER EYLEM YAPTI

4 aydr paramz alamadk. 8 yerine, 12 saat çaltrp haklarmzdan mahrum ettiler. Taeron firmasnn battn söyleyip hakkmz vermediler. 15 gündür verdikleri sözü tutmuyorlar. Toplanp tekrar buraya geldik, hakkmz aramaya çaltk. Firmann genel müdürü söz verdii halde bize sahip çkmyor. Hakkmzn olmadn söylüyor. Maduriyetten dolay evine tüp alamayan, kömür alamayan arkadalarmz var. Sesimizi duyurmaya çalyoruz. Bize sahip çklmasn istiyoruz. Bizi iimizden de ettiler. 4 aylk alacaklarmz duruyor, ihbar tazminatlarmz, izinlerimiz, fazla mesailerimiz hiç bir ey ödenmedi. Ylbandan itibaren iten çklarmz verildi. Maduruz, çalamyoruz. sizlik bavurusunu da yapamyoruz. Kimimizi istifa etti olarak göstermiler, kimimizi de iimizin feshedildiini göstermiler.

antiyede formen olarak görev yapan Hasan Da ise, firmann söz verdii halde haklarnn verilmediini ifade ederek, Bize burada toplu çk verildi. Toplu çk verildii için hiçbir hakkmz alamyoruz. Bize söz verildi, Hakknz verilecek denildi. Ama hakkmz alamyoruz. Eksi 25 derecede bekliyoruz. Buradaki tüm arkadalar madur diye konutu.

Firma yetkilileri tarafndan ise, iten çkarlmalar konusunda açklama yapmad.

Ana Sayfaya Git