İşten çıkarma yasağı 2 ay daha uzatıldı

Cumhurbaşkanı Kararı ile İş Kanunu uyarınca işverenin çalışanını işten çıkarma yasağı, 17 Mart'tan itibaren 2 ay daha uzatıldı.

Haberler 10.03.2021 - 00:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan imzasyla Resmi Gazetede yaymlanan kararla, 4857 sayl Kanununda içilerin i akitlerinin feshedilmesinin önüne geçilmesine yönelik düzenlemeyi içeren geçici 10uncu maddesinin birinci ve ikinci fkralarnda belirtilen sürelerin, 17 Mart 2020 tarihinden itibaren 2 ay daha uzatlmas düzenlendi.

Kanununa 16 Nisan 2020 tarihinde eklenen geçici madde ile i veya hizmet sözlemelerinin, ahlak ve iyi niyet kurallarna uymayan haller, i veya hizmet sözlemelerinde sürenin sona ermesi, i yerinin faaliyetinin sona ermesi, iin sona ermesi halleri dnda, 3 ay süreyle iveren tarafndan feshedilmesi yasaklanmt.

K AY DAHA UZATILDI

Ayrca geçici maddede iverene, çalanlarn 3 aylna ücretsiz izne ayrmasna ilikin düzenlemeye de yer verilmiti.

Cumhurbakan Karar ile söz konusu düzenlemelerin süresi, 17 Marttan itibaren 2 ay daha uzatld.

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk ise Twitter hesabndan yapt paylamda, Normalleme sürecinde istihdam korumak için tedbirlerimize devam ediyoruz. Cumhurbakanmz Sayn Recep Tayyip Erdoann kararyla Nakdi Ücret Destei ve Fesih Kstn 2 ay süreyle uzatyoruz. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git