İstihdam edilecekler!

Terör mağdurlarının eşi ya da çocukları yoksa, anne-babası kamu kurumlarında istihdam edilebilecek.

Haberler 25.12.2016 - 12:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Terör eylemleri dolaysyla engelli hale gelenlerle hayatn kaybedenler için salanan istihdam hakkndan, anne- babalar da yararlanacak. Terör madurlarnn ei ya da çocuklar yoksa, anne-babas kamu kurumlarnda istihdam edilebilecek. Terörle mücadele kapsamnda salanan istihdamda, 45 ya art da esnetildi. Eer ailede 45 yandan küçük biri yoksa, daha büyük kiilerin istihdam edilmesine olanak saland.

KAMUDA çALIABLECEKLER

Resmi Gazetede yaymlanan yönetmelie göre, terör eyleminin ortaya çkarlmas, terörün etkilerinin azaltlmas veya bertaraf edilmesinin salanmasnda yardmc ve faydal olanlar bu faaliyetlerinden dolay vazife malulü saylanlar ile terör eylemi nedeniyle engelli hale gelenlerin kendisi, ei ya da çocuklarndan birisi, ei ya da çocuu yoksa kendisi veya kardelerinin yan sra anne ve babasndan biri de istihdam edilebilecek. Bu ekilde yaamn yitirmi olanlarn anne-babalar için de ayn hak salanacak.

Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumuna ait fabrika, iletme, müessese veya bal ortaklklarnda görevli olanlardan patlayc maddelerin üretimi, incelenmesi, muhafazas, nakli, imha edilmesi ve zararsz hale getirilmesi srasnda oluacak patlamalardan dolay hayatn kaybedenlerin anne-babas da bu kapsamda kamuda istihdam edilebilecek. stihdam hakkn kullanacak 45 yandan küçük kimsenin bulunmamas durumunda, ya art aranmakszn e veya çocuklardan biri ile anne, baba veya kardelerden biri bu hakk kullanabilecek.

Ana Sayfaya Git