İstihdam garantili meslek öğrenecek!

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenip DOSAİD ve MEKSA Vakfı tarafından, yürütülecek bir projeyle yüzlerce genç mesleki eğitimle istihdamları sağlanacak.

Haberler 12.12.2016 - 09:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl Dernekler Dairesi Bakanl tarafndan desteklenen Diyarbakr Organize Sanayici adamlar Dernei (DOSAD) ve Mesleki Eitim ve Küçük Sanayi Destekleme Vakf (MEKSA) Diyarbakr ubesince yürütülecek olan Diyarbakrda genç giriimci saysnn artrlmas, isizliin önündeki engellerin tespiti ve isizliin bitirilmesinin hedeflendii, Diyarbakrda Genç Giriimci Saysn Arttrarak sizliin Önündeki Engelleri Tespit Etmek ve Bu Engelleri Kaldrmak projesi start alyor.

ÖZKILIç: BRçOK GENC MESLEK SAHB YAPACAIZ

Proje yürütücüsü Diyarbakr Organize Sanayici adamlar Derneinin (DOSAD) Yönetim Kurulu Bakan Aziz Özklç, Projenin kabul edilmesi ile kentte yüzlerce yeni genç giriimcinin alaca eitim, devletin destek ve hibelerinden faydalanmasyla yeni iletmelerin kurulacan ve bu iletmelerle yüzlerce istihdam salanacan söyledi. Gençlerin mesleki, giriimcilik eitimleri verileceini belirten Özklç, gençlere ayrca seminerler, aktiviteler, ve çeitli organizasyonlar düzenleyeceklerini söyledi.

PROJE Üç ANA KONUDAN OLUUYOR

Özklç, Projenin birinci konusu genç giriimci saysn arttrmak için en az 90 kiilik bir gruba giriimcilik eitimleri verilerek i kurmalarn salamaktr. Böylece hem gençleri hibe ve desteklerden faydalanmalarn salayarak i sahibi olmalarn hem de kurulacak olan iletmeler ile istihdam artrlacaktr. Projenin ikinci konusu herhangi bir ite çalmayan gençlerin niteliklerini yükseltmeye yönelik eitimler gerçekletirilerek daha kolay i bulmalarna vesile olmaktr. Projenin üçüncü konusu ise isizliin en büyük nedenlerini tespit etmek amacyla bir anket çalmas hazrlamak ve bu veriler ile bundan sonra yaplacak olan çalmalarda yol almaktr dedi.

PROJE ETMLERYLE GENçLERN SAHB OLMALARI DAHA KOLAY

Diyarbakrdaki iletmelerin kalifiye eleman skntlarnn hat safhada olduunu dile getiren Özklç, lk etapta 40 gencimizin nitelikli personel olarak i bulmalarna yardmc olunacak. Diyarbakrdaki iletmelerin özellikle kalifiye personel skntlar göz önünde bulundurulduunda özellikle insan kaynaklar ve kaynakç eitimleri ile bu gençlerin i sahibi olmalar daha kolay olacaktr. Bu balamda 20 kiiye nsan kaynaklar, 20 kiiye ise kaynakç eitimleri uygulamal olarak verilecektir. Ayrca isizliin önündeki engelleri tespit etmek amacyla isiz gençler ve iverenler ile bin adet anket çalmas yaplacaktr diye konutu.

Ana Sayfaya Git