İstihdam kurası

Devlet korumasındaki 926 genç ile 274 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının ataması yapıldı.

Haberler 01.07.2020 - 10:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanlnca, devlet korumasndaki 926 genç ile 274 ehit yakn, gazi ve gazi yaknnn atamas yapld

Aile çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Bakanlkta gerçekletirilen ehit Yaknlar, Gaziler, Gazi Yaknlar ile Devlet Korumasndan Yararlanan Gençlerin Kamuya Yerletirme Kura Töreninde yapt konumada, sosyal mesafe tedbirleri dolaysyla az sayda kiiyle töreni gerçekletirdiklerini belirterek, atama sonuçlarnn Bakanln web sitesi üzerinden örenilebileceini söyledi.

ehitlik ve gaziliin, hiçbir maddi deerle ölçülemeyecek derecede büyük bir eref, onur ve itibar olduuna dikkati çeken Selçuk, Hamdolsun bizler istiklalinden ödün vermeyen bir milletiz. Öyle olmaya devam edeceiz. Güvenlik güçlerimizin terör örgütlerine kar yürüttüü mücadele de gazi milletimizin, 15 Temmuz ihanetine kar sergiledii destans direni de bu mücadelemizin en güzel örnei. Bu anlamda tüm ehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Kahraman gazilerimizden Allah gani gani raz olsun. diye konutu.

AK Parti hükümetleri döneminde ehit yaknlarnn istihdam hakkn 1den 2ye çkardklarn anmsatan Selçuk, Vazife malulleri ile terörden zarar gören sivil vatandalarmz da artk istihdam hakkndan yararlanabiliyor. 2002 ylna kadar yalnzca 6 bin 315 vatandamza istihdam hakk salanmt. Hükümetlerimiz dönemlerinde istihdam hakk kapsamn genilettik. 38 bine yakn ehit yakn, gazi ve gazi yaknmzn kamu kurumlarnda istihdamn saladk. Sadece 2019 ylnda 2 bin 191 hak sahibimizin atamas yapld. Bugün kamu kurumlarmza yerletirilecek 274 kardeimizle birlikte 2020 yl atamalarnn says 1000e yaklaacak. ifadelerini kulland.

ehit yaknlarna, gazilere ve gazi yaknlarna hizmet vermeyi erefli bir vazife olarak addettiklerini belirten Selçuk, Bunu hiçbir zaman bir siyasi propaganda arac yapmadk, yapmyoruz ve bundan da bir siyasi menfaat elde etmedik, etmeye de çalmadk. Dolaysyla unu verdik, unu yaptk diye bir ekilde de hiçbir zaman vurgulamyoruz. Fakat herkes bilmeli ki Türkiye Cumhuriyeti var olduu sürece ve biz bu hizmetleri verdiimiz sürece her daim biz ehit yaknlarmzn ve gazilerimizin, gazi yaknlarmzn yannda olacaz. dedi.

Selçuk, Kovid-19 salgnn dünya genelini olduu gibi Türkiyeyi de etkilediine, Türkiyenin salgnla mücadelesindeki baarsyla dünyaya örnek olduuna vurgu yapt.

Bakanlk olarak toplumun her kesimini ilgilendiren hayati konularda görev ve sorumluluk tadklarna vurgu yapan Selçuk, bu süreçte Sosyal Koruma Kalkann balattklarn anlatt.

Selçuk, Kovid-19 dolaysyla yaplan yardm ve desteklere ilikin u bilgileri verdi:

Mart ayndan bugüne Kovid-19la mücadele kapsamnda, Bakanlk olarak saladmz yardm ve desteklerin tutar 24 milyar liraya yaklam durumda. Pandemi Sosyal Destek Program kapsamnda, 6 milyonu akn haneye, hane bana 1000er lira teslim ettik ve 6 milyar liraya ulatk. çalma hayatna yönelik, çalanlarmz korumak adna Ksa çalma Ödenei, Nakdi Ücret Destei, sizlik Ödenei gibi balklar altnda 18 milyar liralk kaynak aktarmn saladk. En düük emekli maan 1500 liraya yükselttik. Pandemi döneminde Sosyal Yardmlama Dayanma vakflarmzn periyodik paylarn da yükselterek her ay yaklak yarm milyar lirann vakflarmz araclyla vatandalarmza ulamasn saladk. Yine tüm il ve ilçelerde kamu görevlileri ve gönüllerin birlikte çalt Vefa Sosyal Destek Gruplar ile ihtiyaç sahibi vatandalarmza hizmetlerimizi ulatrmaya devam ettik.

- Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyas

Bakan Selçuk, salgn sonrasnda Biz Bize Yeteriz Türkiyem yardm kampanyasnn balatldn anmsatarak, Milletimizin teveccühüyle kampanyamza vatandalarmz 2 milyar liray akn ba yapmlard. Bu kaynaklar da vatandalarmza ulatrmaya baladk. ifadelerini kulland.

Selçuk, bugün devlet korumasnda yetien gençlerin de atamalarn gerçekletireceklerini belirterek, En deerli varlmz gençlerimiz. Gençlerimiz ayn zamanda ülkemizin istikbali, dolaysyla onlar her türlü riskten korumak ve onlarn en iyi ekilde yetitirilmesini salamak da bizim görevimiz. u zamanda en büyük risklerden birisi de dijital ortamda karlatklar riskler. Biz de son alt ayda 587 dijital olarak tespit ettiimiz zararl içerie bakanlk kanalyla müdahale edip, onlar korumak için gayret ettik. nallah burada dijital içeriklere kar yeni bir mekanizma da oluturacaz. Yaknda bunu da halkmzla paylaacaz. dedi.

Risk altndaki çocuklar için mobil ekipler oluturduklarn belirten Selçuk, çocuk içiliiyle mücadeleden, eitim hayatna katlma kadar birçok hizmetin devam ettiini söyledi.

Selçuk, 144 bini akn çocuu öz ailelerinin yannda desteklediklerini belirterek, koruyucu aile ve evlat edindirme modellerini anlatt.

Bugün itibaryla 14 bin çocuun da çocukevi, çocukevleri sitesi ve çocuk destek merkezi gibi kurulularda bulunduunu dile getiren Selçuk, çocuklara her alanda sahip çkmaya devam ettiklerini bildirdi.

- Gençlere mezun olduklar alana göre atama imkan

Devlet korumas altnda yetien gençlerin, devlet himayesinin bir göstergesi olarak atamalarn yapacaklarn anlatan Selçuk, bu gençlere mezun olduklar alanlara göre atama imkan verdiklerini bildirdi.

2019 yl Mays ve Eylül döneminde toplam 1714 genci kamu kurum ve kurulularna yerletirdikleri bilgisini veren Selçuk, Bu yl ocak aynda ise 1147 gencimizin atamasn yaptk. Bugün yapacamz 926 atama ile birlikte 2020 ylnda 2 bin gencimizi kamuda göreve balam olacak. Hayrl uurlu olsun. dedi.

Selçuk, böylece bugüne kadar devlet korumas altnda yetimi yaklak 53 bini akn genci kamu kurum ve kurulularna yerletirmi olacaklarn söyledi.

Bugün özel sektörde de devlet korumasndaki gençlerin bulunduunu hatrlatan Selçuk, Bugün 4 bin 500 gencimiz özel sektörde u anda. Gerek kamu gerek özel sektörde biz gençlerimizin istihdamn çok önemsiyoruz. Her konumda her durumda biz onlarn her zaman yannda olmaya devam edeceiz.diye konutu.

Bakan Selçuk daha sonra 274 ehit yakn, gazi ve gazi yakn ve 926 devlet korumasndaki gencin atamasna ilikin kura çekimini balatt.

- Törende duygu dolu anlar yaand

Törende atama yerlerini örenenler duygu dolu anlar yaad.

1998 ylnda devlet korumas altna alnan Selma Akyol, Tarm ve Orman Bakanlna atanmas dolaysyla sevincini Bakan Selçuk ile paylat.

Akyol, mutluluunu gözyalar içinde dile getirerek, teekkürlerini iletti.

5 yldr devlet korumas altnda bulunan 18 yandaki çiçek Dakn da Devlet Su lerine atandn belirterek, Allah devletimizden raz olsun, çok teekkür ediyorum. çok mutlu olduk. çok güzel bir ey bu. dedi.

Olunu 8 ay önce Bar Pnar Harekatnda Suriyede ehit veren Yeter Keskin ise atamasnn Gazi Üniversitesine yapldn dile getirerek, Olumun sayesinde buraya geldim. Bakanmza, Cumhurbakanmza böyle bir imkan tandklar için çok teekkür ediyorum. ifadelerini kulland.

Kura töreninin sonunda Selçuk, ehit aileleri, gazi ve gazi yaknlaryla bir süre sohbet etti, hatra fotoraf çektirdi.

Ana Sayfaya Git