İstihdam paketiyle işverene 773 TL destek!

1.5 milyon kişilik ilave istihdam sağlanması hedeflenen istihdam paketiyle işverene her bir işçi için 773 liralık katkı sağlanacak. Bunun devlete maliyeti ise 12.3 milyar TL olacak

Haberler 12.02.2017 - 18:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann balatt stihdam Seferberliinin detaylar belli olmaya balad. KUR Genel Müdürü Mehmet Ali Özkan, iverenlerin daha çok eleman alabilmeleri için devletin elini tan altna koyduunu söyledi. Özkan, Resmi Gazetede yaymlanan istihdam paketiyle bu yl için 1.5 milyon ilave istihdam salamay hedefliyoruz dedi.

1 UBATTA BALAYACAK

Tevikten Türkiyedeki bütün özel irketlerin yararlanabileceini anlatan Özkan, unlar anlatt: 1 ubattan itibaren iverenlerimizin çalanlarna ilave olarak aldklar içilerin vergi ve SGK primleri için bütün giderler devlet tarafndan karlanacak. Asgari ücret üzerinden hesaplanan bu ödemelerde iveren asgari ücretli için yapm olduu bin 404 lira haricinde herhangi bir ödeme yapmayacak. Devlet 773 liraya tekabül eden vergi kesintisi ve SGK primlerini iverenlerimiz adna yatracak.

TEVKN MALYET 12.3 MLYAR TL

Maliye Bakanlndan alnan bilgilere göre istihdam seferberlii paketinin maliyetinin 12.3 milyar lira olaca ve bunun 11 milyarnn sizlik Sigortas Fonundan karlanaca örenildi. verenin bu tevik paketinden faydalanabilmesi için ilave istihdam salamas ve ie alnacak kiinin de son 3 ay içinde isiz olmas art konuldu.

TÜGK ÜYELER BR DEL 4 K ALACAK

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann istihdam seferberlii çarsna destek veren Türkiye Genç Adamlar Konfederasyonu (TÜGK) Genel Bakan Erkan Güral, üye bana 1 yerine en az 4 istihdam hedefiyle 40 bin kiiye i imkn salayacaklarn söyledi. Güral, TÜGK olarak bizim bu seferberlik çarsnda çabamz çorbaya tuz misalidir. 10 binler toplana toplana milyona ular dedi.

TURKCELLDEN 2.300 KLK STHDAM

Hlihazrda 16 bin çalan olan Turkcell Grubu da istihdam seferberliine katld. irket, 2017de 250si gelecein lider aday olmak üzere 2 bin 300 kiiye daha i olana salayacak. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terziolu, Türkiyeye inanyoruz ve ülkemiz için üretmeye devam ediyoruz, bu yaklam ve hassasiyetlerle Türkiyenin geleceine yatrm yapmaya devam edeceiz diye konutu.

Ana Sayfaya Git