İstihdam sağlandı

Devlet desteğiyle kurduğu tekstil fabrikasında 100 kişiye istihdam sağladı

Haberler 19.10.2021 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mu Valiliince uygulanan Sultan Alparslan Tekstilkent projesi kapsamnda tekstil fabrikas kuran giriimci Mustafa Akün, 100 kiiye i imkan salad.

Valilikçe hayata geçirilen ve 10 bin kiinin istihdam edilmesi beklenen söz konusu proje çerçevesinde yaplan baz i yerlerinde çalmalar tamamland.

stanbuldan gelerek tekstil fabrikas kuran giriimci Akün, ilk etapta ie ald 100 kiiyle üretime balad.

Burada üretilen ürünler yurt içinin yan sra Avrupa ve Balkan ülkelerine de ihraç ediliyor.

Akün, gazetecilere, kentin tekstil üretmek isteyenler için cazip bir yer olduunu ve devlet desteiyle kurduklar tekstil fabrikasnda 100 kiiyi istihdam ettiklerini söyledi.

stanbuldaki firmasn 6. bölge desteinden faydalanmak için buraya getirdiini belirten Akün, Sultan Alparslan Tekstilkentin ilk misafirleri olmaktan büyük mutluluk duyduklarn dile getirdi.

100 kiiye istihdam salad

Fabrikadaki içileri sigorta güvencesiyle çaltrdklarn ve yeni almlar yaptklarn ifade eden Akün, unlar kaydetti:

u anda günlük 1200 civarnda pantolon ve üst grup üretimi yapyoruz. Bunlarn hepsi ihracata giriyor. lk önce Balkan ülkeleri ve Avrupa olmak üzere dünyann her yerine gidebilen ürünler yaplmaktadr. Yaklak 3 ay sonra buras daha da büyüyecek ve yan taraftaki binay katmamzla istihdam saymz 400 olacak. Burada en büyük faktör devlet desteklerinin olmas.

Akün, yllk olarak ekonomiye yaklak 10 milyon lira katk salamay hedeflediklerini vurgulad.

çalanlardan Eda Korkmaz da ie balad için heyecanl olduunu söyleyerek, lk defa kendi maam olacak ve maamla aileme destek olacam. Güzel bir ortam. le birlikte üniversiteye de hazrlk yapyorum. dedi.

Nardane Alndk ise fabrikann birçok kiiye i imkan sunduunu aktararak, Ben de eime destek olmak için çalyorum. e yeni baladm. imden memnunum. Bu ilk iim. Yeni evliyim ve i sayesinde aile ekonomimize katk salyorum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git