İstihdam seferberliğinde "işler yolunda"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yegin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan istihdam seferberliği kapsamında istihdam artışında 1 milyon bandının aşıldığını belirterek, "Şu an hedefe doğru gidiyoruz. Hedefi aşacağımıza yönelik umudumuz da var." dedi.

Haberler 09.05.2017 - 07:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yegin, çalma hayatnda milli seferberlik programlarnn hayata geçirildiini hatrlatarak, bu kapsamda tüm illerin ziyaret edildiini söyledi.

Bu ziyaretlerde çalma hayatn daha ileriye tayabilmek için neler yaplabilir? sorusuna cevaplar arandn anlatan Yegin, bu cevaplar ararken de içisinden yöneticisine i adamndan sivil toplum örgütüne kadar konunun tüm muhataplaryla sahada çaltklarn vurgulad.

Cumhurbakan Erdoann istihdam seferberlii çarsyla beraber ilave istihdam tevikinin gündeme geldiini aktaran Yegin, öyle konutu:

Art istihdam teviki ve beraberindeki dier teviklerimiz tüm illerimizde sahada anlatld. Bugün gelinen noktada hem Gaziantepte hem de Türkiye genelinde hamdolsun çok iyi noktalara ulald. Art istihdamn artk 1 milyonu atn biliyoruz. u an hedefe doru gidiyoruz. Hedefi aacamza yönelik umudumuz da var.

Yegin, bu çalmalarn istihdam tevik etmeye yönelik olduunu belirtti.

Güven ve istikrarn artk ayaklarn daha da salam ekilde yere basar hale geldiine iaret eden Yegin, Geçtiimiz referandum da bu anlamda hepimiz için umut verici bir sonuçtu. Türkiyede artk cumhurbakanl yürütme sistemiyle beraber ayaklar yere daha salam basan bir hükümet modeli olacak. Bundan sonra yatrmlarn çok daha hzlanaca bir Türkiyede, istihdam probleminin çözülebileceini öngörüyoruz. diye konutu.

- çi ve iverene: Korkmayn

Bakan Yardmcs Yegin, Türkiyede her eyin daha iyiye doru gittiine deinerek, i dünyasna öyle seslendi:

verenlere tavsiyemiz udur; korkmayn. Hükümet ve Bakanlmz dier konularda olduu gibi istihdam konusunda yatrmn arkasndadr, yatrm tevik etmektedir. Oluturulacak her bir istihdam, tevikin içerisindedir. yerinde çaltrmak isteyip de nitelik kazandrmak istediiniz elemanlarn da maliyetini üstlenmekteyiz. sal ve güvenlii konusunda da benzer tevikler söz konusu. verenimiz ve çalmak isteyen vatandalarmzn arkasnda ve yanndayz. Korkmadan, hep birlikte Türkiyenin potansiyelini ortaya çkarmak, pastadaki payn artrmak için hep birlikte olmalyz.

Ana Sayfaya Git