İstihdam Şurası ilk kez toplanacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından "Daha da büyük hedeflere" sloganıyla ilk kez İstihdam Şurası düzenlenecek.

Haberler 14.12.2017 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çalma Meclisi, Üçlü Danma Kurulu, Kamu Personel Danma Kurulu gibi sosyal diyalog platformlaryla çalma hayatnn taraflarn bir araya getiren çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanl, bu organizasyonlara stihdam uras ile bir yenisini ekleyecek.

çi, iveren ve hükümet temsilcilerinin katlmyla ilki bugün Daha da büyük hedeflere sloganyla Cumhurbakanl Külliyesinde düzenlenecek urada, isizlik sorunundan hareketle istihdam artrc politikalar ele alnacak.

Açl Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann katlmyla gerçekleecek ura kapsamnda, Uluslararas stihdam ve Kariyer Kongresi düzenlenecek ve stihdam Seferberliine en fazla istihdam salayarak destek veren iverenler ödüllendirilecek.

SANAY 4.0 VE GÜCÜNÜN DJTALLEMES ELE ALINACAK

ura kapsamndaki Uluslararas stihdam ve Kariyer Kongresi, KUR tarafndan 2013 ve 2014 yllarnda yaplan Uluslararas ve Meslek Danmanl Kongresinin devam niteliindeki üçüncü kongre olacak.

stihdam alanndaki güncel bilimsel çalmalarn paylalaca kongrede, özel politika gerektiren gruplarn istihdamnn önündeki engellerin tespiti ve bunlara kar çözüm önerileri gelitirilmesi, kalc istihdam yaklamlar ile istihdamn artrlmasndaki yenilikçi yaklamlarn ele alnmas planlanyor.

Politika yapclar ile uygulayclar bir araya getirmeyi amaçlayan kongre kapsamnda Sanayi 4.0 ve i gücünün dijitallemesi, Engeli bireylerin eitim ve istihdamna yönelik yeni yaklamlar, Kadn istihdamnn önündeki engellerin kaldrlmasna yönelik öneriler ile Genç istihdam ve NETT balklarnda paneller de düzenlenecek.

Ana Sayfaya Git