İstihdamları sağlanacak

Diyarbakır’da “Turizmde Kadın Girişimciliği Eğitimi” projesi kapsamında kadınlara yönelik verilen eğitimlerin ikince aşamasına başlandı. Eğitimin son aşamasında ise 85 kadın girişimcinin istihdamı sağlanacak.

Haberler 19.01.2018 - 08:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Karacada Kalknma Ajans tarafndan finanse edilen, TOBB Diyarbakr l Kadn Giriimciler Kurulu tarafndan yürütülen ve Diyarbakr Ticaret Borsas (DTB) ile Ticaret ve Sanayi Odas (DTSO) tarafndan desteklenen Turizmde Kadn Giriimcilii Eitimi projesinin ikinci aamas balad. DTB konferans salonunda gerçekleen eitim programna TOBB Diyarbakr l Kadn Giriimciler Kurulu Bakan Yardmcs Ekin Ensariolu, TOBB Diyarbakr l Kadn Giriimciler Kurulu cra Kurulu Üyeleri, Cabana Eitim Danmanlk Hizmetleri Genel Müdürü Soner ahan ile yeni giriimciler katld.

Srada istihdam var

Programn açlnda konuan TOBB Diyarbakr l Kadn Giriimciler Kurulu Bakan Yardmcs Ekin Ensariolu, eitimlerin ikinci aamasn baar ile tamamlayan 85 kursiyerin istihdamnn salanacan söyledi.

Ensariolu, Burada düzenleyeceimiz eitim programnda 1. aamada eitim alan 100 yeni giriimcimiz arasnda eitimlerini baar ile tamamlayan 85 giriimcimize 12 gün sürecek olan sürdürülebilir turizm, etkili müteri iletiimi, misafir karlama ve arlama, yiyecek ve içecek teknikleri, hijyen ve sanitasyon, etkili ekip ruhu ve turizm iletmecilii konularnda eitim verilecektir. Bu eitimlerin tamamlanmasnn ardndan projenin üçüncü aamas olan 85 yeni giriimcilerimizin istihdam edilmesi salanacaktr. Eitim programmza destek veren tüm kurumlarmza ayrca teekkür ediyorum dedi.

Yaplan konumalarn ardndan Turizmde Kadn Giriimcilii Eitimi projesinin 1. aamasn tamamlayan kursiyerlere sertifikalar verilerek projenin ikinci aamasna baland. kinci aamas 12 gün sürecek olan eitimlerde kadn giriimcilere Cabana Eitim Danmanlk Hizmetleri Genel Müdürü Soner ahan, Genel Müdür Yardmcs Dr. Il Keskin ahan ve Eitmen Necdet Ekinci eitim verilecek.

Ana Sayfaya Git