İşverenden hükümete asgari ücret desteği teşekkürü

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, asgari ücret desteğine ilişkin düzenlemenin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilmesinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Haberler 15.07.2021 - 01:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Akkol, yazl açklamasnda, asgari ücret görümeleri srasnda iverenleri temsilen TSK olarak yaptklar müzakereler sonucunda 75 liralk asgari ücret desteinin devam konusunda uzlatklarn anmsatarak, unlar kaydetti:

dünyamzn beklentileri arasnda yer alan asgari ücret desteiyle ilgili gelimeleri son ana kadar dikkatle takip ettik. lgili bakanlklarmza ve hükümet yetkililerimize konuya dair taleplerimizi ilettik. Tüm bu süreç güzel bir noktaya baland ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, asgari ücret desteiyle ilgili düzenlemeyi kabul etti. Yapc çarlarmza yant veren bata Cumhurbakanmz Sayn Recep Tayyip Erdoan olmak üzere, çalma ve Sosyal Güvenlik Bakanmz Prof. Dr. Vedat Bilgine, bakanlarmza, komisyon üyesi vekillerimize ve bürokratlarmza teekkür ederiz.

STHDAMI DESTEKLEYECEK HER TÜRLÜ BRLNE AçIIZ

Kovid-19 salgn sürecinde devletin tüm kurum ve kurulularyla salgnn olumsuz etkilerini en aza indirmek için büyük bir özveri ile çaltn belirten Akkol, u ifadeleri kulland:

Salgn ve normalleme sürecinde, iletmelerimizin de öncelii çalanlarmzn salndan hemen sonra istihdamn korunmas oldu. Salgnn zorlatrd ekonomik ortamda iletmelerimiz için 2016dan bu yana uygulanan asgari ücret iveren destei de çok daha hayati bir noktaya geldi. Bu çerçevede, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen düzenlemenin iletmelerimize, çalanlarmza ve istihdammza olumlu katk salayacana inanyoruz. Biz de TSK olarak, üzerimize düen her konuda gayretle elimizden geleni yapmaya devam edeceimizi ve istihdam destekleyecek her türlü i birliine açk olduumuzu bir kez daha ifade etmek istiyoruz.

Ana Sayfaya Git