İşverenlerden asgari ücret açıklaması

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu, 2022'de geçerli olacak asgari ücretle ilgili, "Çalışma hayatının paydaşları, işçi, işveren ve kamu olarak ortak akılla hareket ederek tüm tarafların refahını koruyacak bir asgari ücret için çalışmalarımız devam ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Haberler 08.11.2021 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TSK Yönetim Kurulu, yazl açklamasnda, yaanlan olaanüstü süreçte devletin tüm kurum ve kurulularnn Kovid-19 salgnnn ülkedeki ve çalma hayatndaki etkilerini en aza indirmek için büyük bir özveri ile çaltn vurguland.

Yeni ylda geçerli olacak asgari ücret konusunda bata Türk- olmak üzere içi konfederasyonlar, iveren kurulular, 81 ildeki iletme ve temsilcileriyle sk bir istiare halinde olduklarn belirten TSK Yönetim Kurulu, açklamada u ifadeleri kulland:

çalma hayatnn paydalar, içi, iveren ve kamu olarak ortak aklla hareket ederek tüm taraflarn refahn koruyacak bir asgari ücret için çalmalarmz devam ediyor. Milyonlarca çalanmzn hayatn dorudan ilgilendiren bu konuda, hem çalan hem iveren bakn anlamak için gerçekletirdiimiz aratrmalar ile kamuoyunun beklentilerini takip ediyoruz. Bu dorultuda, sahadan aldmz yüz binlerce satr veri, görü ve öneri, ayrca uzman ekipler ile gerçekletirdiimiz teknik analizlerle çalmalarmz yapmaya devam ediyoruz.

DENGEL BR ASGAR ÜCRETN BELRLENMES HER ZAMANKNDEN ÖNEML

TSK Yönetim Kurulu, birinci önceliklerinin her zaman olduu gibi ülkenin ve çalanlarn sürdürülebilir refah olduunu bildirerek, unlar kaydetti:

Bu yl, asgari ücret müzakereleri küresel boyutta devam eden olaanüstü ekonomik artlarn gölgesinde gerçekleecek. Refah seviyelerini, istihdam korumak, ilave istihdam ve yeni yatrm oluturmak, salgnda zor durumda kalan sektörlerin üzerindeki basky azaltmak için dönemin koullarn ve uzun vadeli ekonomik etkileri dikkate alan, dengeli bir asgari ücretin belirlenmesini bu yl her zamankinden de önemli buluyoruz.

TOPLAM FAYDA ODAKLI çALIMALARIMIZI KOMSYONA SUNACAIZ

Bizim için tüm çalma arkadalarmzla birlikte büyüyebilmek esas. ifadelerini kullanan TSK Yönetim Kurulu, u deerlendirmelerde bulundu:

çalma arkadalarmzn hayat kalitesini kalc ekilde artracak ve büyük küçük bütün iletmelerimize deer katacak her türlü kararn en büyük destekçisiyiz. Bu yaklamla ortaya koyacamz toplam fayda odakl çalmalarmz komisyona sunmaya hazrlanyoruz. Bu sene asgari ücret için gerek küresel enflasyon, gerek ülkemizin rekabetçiliini etkileyen dier faktörler de deerlendirilerek optimal ve aklc seviyede uzla salayacamza inancmz tamdr.

Ana Sayfaya Git