İşyeri açmadan da kredi istenilecek?

KOSGEB Başkanı Recep Bi̇çer, Girişimcilik Destek Programında yeni düzenleme yapıldığını belirterek, "1 Şubat'ta başlayan yeni süreçle birlikte daha önceden KOSGEB onaylı uygulamalı girişimcilik eğitimlerini tamamlayıp sertifikasını alan girişimcilerin, işletmelerini açtıktan sonra KOSGEB'e başvuru yapma şartını yürürlükten kaldırdık.

Haberler 07.02.2017 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

açmadan KOSGEBe müracaat edebilecekleri ekilde kurguladmz uygulama balad. dedi.

Biçer, Giriimcilik Destek Programn deerlendirdi. Türkiyede giriimcilik kültürünün yaygnlatrlmas ve baarl iletmelerin kurulmasn hedeflediklerini belirten Biçer, bu çerçevede giriimcilerin i kurma konusunda bilgi sahibi olmalar, bu süreçte rol ve sorumluluklarnn farkna varmalar ve i plan hazrlayabilecek bilgi ve deneyim kazanmalar amacyla söz konusu program kapsamnda uygulamal giriimcilik eitimleri düzenlediklerini söyledi.

Biçer, Giriimcilik Destek Programnda yeni düzenleme yapldna dikkati çekerek, 1 ubatta balayan yeni süreçle birlikte daha önceden KOSGEB onayl uygulamal giriimcilik eitimlerini tamamlayp sertifikasn alan giriimcilerin, iletmelerini açtktan sonra KOSGEBe bavuru yapma artn yürürlükten kaldrdk. Yeni süreçte, giriimcilerin i yerlerini açmadan KOSGEBe müracaat edebilecekleri ekilde kurguladmz uygulama balad. diye konutu.

- Giriimci adaylarnn en fazla 3 bavuru hakk var

Uygulamann detaylar hakknda bilgi veren Biçer, oluturulan kurullar tarafndan iletmelerini kurmadan KOSGEBe müracaat eden giriimcilerin bavuru formlarnn, kurulacak iletmelerin sürdürülebilirlik, karllk ve potansiyel sektörel frsatlar gibi konularnn deerlendirileceini ve olumlu ya da olumsuz sonucun giriimci adayna bildirileceini anlatt.

Biçer, bavurusu onaylanan giriimci adaylarnn, 90 gün içinde iletmesini kurup, KOSGEB veri tabanna kayt yaptrarak, taahhütname imzalamas gerektiinin altn çizerek, bu ilemleri belirlenen süre zarfnda yapmayan giriimci adaylarnn bavurularnn reddedileceini vurgulad.

Giriimci adaylarnn en fazla 3 bavuru hakknn bulunduuna iaret eden Biçer, Yaplan bu bavurularda 3 kez üst üste olumsuz sonuç alndnda, giriimci adaynn bavuru hakk kayboluyor ve bir giriimci bu destek programndan yalnzca bir kez faydalanabiliyor. ifadelerini kulland.

Biçer, Giriimcilik Destek Programnda yaplan bu deiiklikten sonra iletmesini kuran ancak KOSGEBe müracaat etmeyen giriimcilerin de en geç 31 Aralk 2017ye kadar bavurarak, programdan faydalanabileceklerine deindi. Biçer, bu tarihten sonra yalnzca iletmelerini açmadan KOSGEBe müracaat eden giriimcilere onay verileceini kaydetti.

Ana Sayfaya Git