İthal Et Şikayeti!

Bingöllü hayvan besicilerinden 'ithal et' şikayeti

Haberler 13.01.2018 - 10:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BNGÖLün Karlova ilçesinde hayvanclkla uraan çiftçiler, son dönemde hayvan ithalatnn artmas ve samandaki pahallk nedeniyle hayvancln bitme noktasna geldiini söyledi. lçeye bal Harmantepe köyünün muhtar Selahattin Kutyüzü, hayvanclktaki sorunlar sebebiyle köyden göç baladn belirterek, hayvan sahiplerinin yem almakta güçlük çektiini söyledi. Kutyüzü, daha önce köylerinde 2 bin olan koyun saysnn, yarya dütüünü kaydetti.

Karlova ilçesinde bal, 18 haneli, 110 nüfuslu Harmantepe köyündeki çiftçiler, yem ve saman pahall nedeniyle hayvanclk yapmamaya balad. Köy muhtar Selahattin Kutyüzü, yöre halknn geçim kaynann sadece hayvanclk olduu belirterek, önceki yllarda köydeki 2 bin koyun saysnn 1000e dütüünü kaydetti.

Yln 6 aynn youn karl geçmesi sebebiyle hayvanlar ahrlarda beslemek zorunda kaldklarn belirten Kutyuzü, Yem alamaz hale gelen köy halknn çou, hayvanlarn satp, köyü terk etmek zorunda kald. 110 koyunum var ve her sene 22 ton saman alyorum. Bir ton saman, bir cumhuriyet altn ile e deer fiyatta. Bu da bizleri zor durumda brakyor dedi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoana saman ve yem fiyatlarnn dümesi için çarda bulunan muhtar Kutyüzü, son dönemde etin ucuzladna dikkat çekip, dardan getirilen ithal etler nedeniyle hayvancln bitme noktasna geldiini söyledi.

Ana Sayfaya Git