Kıdem tazminatına ilişkin emsal karar!

Milyonlarca çalışanı çok yakından ilgilendiren karar. İşten çıkarılan ve işe iade davası açan bir kişi sadece kıdem tazminatıyla yetinmedi. Baz ücrete bütün giydirilmiş alacaklar ile yakacak, yemek, kıyafet, bireysel emeklilik yardımı, süreklilik arz eden prim ve mesai ödemelerini de kıdem tazminatına eklettirdi.

Haberler 06.03.2020 - 11:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kdem tazminatna ilikin emsal karar. Konyada medikal sektöründe çalan N.Gnin avukat Önder Özer, müvekkilinin iten çkartlmas üzerine, ie iade ve kdem tazminat davas açtklarn söyledi. davalarnda kdem tazminat için baz ücretin hesaplanmas gerektiine dikkati çeken Özer, baz ücrete bütün giydirilmi alacaklar ile yakacak, yemek, kyafet, bireysel emeklilik yardm, süreklilik arz eden prim ve mesai ödemelerinin de dahil edilmesini talep ettiklerini anlatt.

KIDEM TAZMNATI YÜZDE 30 DAHA DA ARTIYOR

Dava açtklar i mahkemesinden, kdem tazminatnda ek ücretlerin dikkate alnmas yönünde talepte bulunduklarnn altn çizen Özer, unlar kaydetti:Mahkeme, bilirkii raporu neticesinde istediimiz ekilde karar verdi. Kdem tazminatnda baz ücret hesaplanmas karar çkt, bu ekilde hesapland. Dier belirlenen alacaklarn hepsi eklendiinde tavan ücreti aacak bir rakam çkyor. çinin alaca kdem tazminat yüzde 30 daha da artyor. veren vekili mahkeme kararn Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 7. Hukuk Dairesine gönderdi. Daire, yerel mahkemenin kararn aynen onad. Bu artk bütün dosyalar için emsal karar tekil edecektir. stinaf mahkemesi, içinin kdem tazminat hesaplanmasnda baz alnacak ücretin, dier yan ödemelerin de eklenmesi suretiyle hesaplanmas gerektiine karar verdi. Bu, içi lehine bir karar.

BU KARAR EMSAL NTELNDEDR

Müvekkilinin, bu kararla birlikte bekledii tazminattan 18 bin lira daha fazla para aldn vurgulayan Özer, çi için yüksek bir rakam. Dier bu tür dosyalarda bu karar emsal niteliindedir. Bu konuda fazla emsal karar yoktu. Söz konusu karar, daha çok dikkate alnacak güncel bir karardr. diye konutu.

Ana Sayfaya Git