"Kıdem tazminatında hak kaybına karşıyız"

Tes-İş Genel Başkanı Şahin "Kıdem tazminatında bir düzenleme yapılacaksa bu, kıdemini alanların haklarının geriye gitmesi şeklinde değil, alamayanların hakkını almasını sağlayacak nitelikte olmalıdır" dedi.

Haberler 22.02.2017 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Enerji, Su ve Gaz çileri Sendikas (Tes-) Genel Bakan Mustafa ahin, kdem tazminatnda hak kaybna kar olduklarn belirterek, Bir düzenleme yaplacaksa bu, kdemini alanlarn haklarnn geriye gitmesi eklinde deil, alamayanlarn hakkn almasn salayacak nitelikte olmaldr. dedi.

ahin, çalma hayatnn birçok sorunu bulunduunu ifade ederek, bunlarn banda taeron içilik, i kazalar ve sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin geldiini söyledi.

Tüm bu sorunlara karn gündeme sürekli kdem tazminatnn getirildiini savunan ahin, öyle konutu:

Kdem tazminatnda bir düzenleme yaplacaksa bu, kdemini alanlarn haklarnn geriye gitmesi eklinde deil, alamayanlarn hakkn almasn salayacak nitelikte olmaldr. Türk- Genel Bakanmz Ergün Atalayn da dedii gibi, kdem tazminat kzmzn çeyiz, olumuzun düün paras. Bu nedenle son kalemiz olarak gördüümüz kdem tazminatnda, oldu bittiye ve hak kaybna karyz. Eer, 30 gün bata olmak üzere kazanlm haklar geriye götürecek bir düzenleme önümüze gelirse, haklarmz sonuna kadar savunuruz. Böyle bir durumda masada deil, Türk- ile birlikte olmamz gereken yerde oluruz.

- Sorunlar çözmeden i barn salamak mümkün deil

Tes-in 57 bini aan üye saysyla i kolunda en fazla temsili haiz tek sendika olduunu belirten ahin, kuruluun yüzde 24,7 ile Türkiyedeki sendikalar arasnda kendi sektörünü en yüksek oranda temsile sahip sendika olduunu vurgulad.

ahin, özelletirmeler, taeronlama ve nace kodlamalar nedeniyle i kolu deiikliklerinin örgütlenme çalmalarna engel olduunu öne sürerek, unlar söyledi:

Ülkemizde enerji sektörü büyürken i kolumuzda çalan içi saysnn bir yl içinde yüzde 5 azalmas tamamen nace kodlamalar ve taeronlamadan kaynaklanyor. Böyle bir ortamda, taeronlama ve nace kodlamas ile ilgili sorunlar çözülmeden salkl bir ekilde örgütlenmek de i barn salamak da mümkün deil.

Ana Sayfaya Git