Kıdemde 3 ayaklı mutabakat formülü

Kıdem tazminatı çalışmalarında mutabakat aradıklarını belirten Erdoğan, “Konunun işçi, işveren ve hükümet; üçlü ayağı var. Hepsinin mutabakatı ile çözeceğiz” dedi.

Haberler 18.04.2019 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Tayyip Erdoan, kdem tazminat çalmalarnda tüm taraflarn mutabakatn dikkate alacaklarn ifade ederek, Bu konunun içi, iveren ve hükümet; üçlü bir aya var. Hepsinin mutabakat ile çözüm üreteceiz dedi.

sizlikteki artn da gündeme geldii toplantda Erdoan, TOBB Bakan Rifat Hisarckloluna istihdam sözünü hatrlatrken, çalmalarn sürdüü yantn ald.

Erdoan isizliin azaltlmas konusunda her türlü çalmay yapacaklarn ve destek vereceklerini de söyledi. Erdoan 3600 ek göstergenin de Meclisin açlmasyla birlikte ilk gündemlerden biri olacan açklad.

Geni heyetle...

Milliyetten Kvanç ELin haberine göre; Cumhurbakan Erdoan, Türkiye-AB Karma stiare Komitesi Türkiye kanad üyelerini Cumhurbakanl Külliyesinde kabul etti. Kabule, Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, TOBB Bakan Rifat Hisarcklolu, TESK Bakan Bendevi Palandöken, Hak- Genel Bakan Mahmut Arslan, Memur-Sen Genel Bakan Ali Yalçn, Türk- Bakan Ergün Atalay, Türkiye Kamu-Sen Genel Bakan Önder Kahveci ile Ekonomi Politikalar Kurulu üyeleri Cemil Ertem, Meltem Taylan Aydn ile Badanman Yiit Bulut katld.

Heyetin 8-9 Nisanda Brükselde katld toplant nedeniyle gerçekleen ziyaretin gündemini AB sürecinin yan sra arlkl olarak ekonomideki gelimeler ele alnd. Erdoan, Türkiyenin AB üyeliiyle ilgili olarak da, Üyelikten vazgeçmi deiliz. Bu konudaki çalmalarmz sürdüreceiz. ABnin Türkiyeye kar samimiyeti önemli dedi.

çözüm için herkese görev düüyor

Toplantda kdem tazminat, 3600 ek gösterge, isizlik rakamlar ve perakende yasas da ele alnd. Heyetin Cumhurbakan Erdoandan Perakende Yasasnn yeniden ele alnmasn istedii örenildi.

Erdoan da Bizim için fiyat istikrar önemli. Talimat verdim. Vatandaa pahal sat önleyeceiz, çok ikayet geliyor. Bu konuda kararlyz karln verdi. Ekonomide yaanan gelimelerin de ele alnd toplantda Erdoan, Skntlar mutlaka halledeceiz. Bundan sonraki süreçte hepimize görev düüyor. Bata fiyat istikrar olmak üzere ekonomideki tüm konular beraber çözeceiz ifadesini kulland bildirildi.

çözülmesi gerekiyor

Toplantda heyet kdem tazminat tartmalarn da gündeme getirdi. Erdoann da bu konuda Ortada bir sorun var ve çözülmesi gerekiyor. Bizim amacmz hiç kimsenin madur edilmemesi. Bu konuda mutabakat esastr dedim yine aynsn söylüyorum. çalma Bakanmz ile oturup tüm boyutlaryla deerlendirip, istiareyle karar vereceksiniz. Tüm taraflarn mutabakatn dikkate alacaz. Bu iin üç aya var; içi, iveren ve hükümet. Memurlar ilgilendiren bir süreç yok. Üç aya da mutabakata varacak ve bu konuyu çözeceiz, gündemden çkaracaz diye konutu.

sizlik ele alnd

Toplantda son isizlik rakamlar da deerlendirildi. Erdoan, TOBB Bakan Rifat Hisarcklolunun istihdam seferberliiyle ilgili sözünü hatrlatarak, Rifat beyin sözü vard. imdi tam zaman dedi. Bunun üzerine toplantya katlanlar çalmalarmz sürdürüyoruz, elimizden geleni yapyoruz yantn verdiler. Erdoann da isizliin azaltlmas için her türlü destei vermeye hazr olduklarn söyledii bildirildi.

3600 Meclise geliyor

Seçimlerden önce gündeme gelen 3600 ek gösterge konusu da toplantda gündeme getirildi. Katlmclar 3600 ek göstergenin belli bir kesimi deil tüm çalanlar kapsamas gerektiine ifade ederek taleplerini yinelediler. Erdoann da Meclis çalmaya balar balamaz ilk ele alnacak konulardan biri bu olacak. Bunlarn detaylar Mecliste konuulur yant verdii kaydedildi.

Ana Sayfaya Git