"Kırmızı ete zam yok"

Yardımcı, kırmızı ete zam yapılacağı yönündeki söylemlerin sektöre zarar verdiğini belirterek, "Ete zam yok. Bir-iki ay da kesinlikle ete zam olmayacak." dedi.

Haberler 11.10.2019 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Kasaplar Federasyonu Bakan Vekili Osman Yardmc, Türkiyede 2016da 14 milyon 800 bin olan büyükba hayvan saysnn geçen sene 17 milyon 42 bin 506ya ulatn söyledi.

Krmz ete yüzde 20 zam yaplaca yönündeki açklamalar spekülatörlük olarak nitelendiren Yardmc, Kurban Bayram dolaysyla herkesin dolabnda et olduunu belirtti.

Türkiyede u anda et sknts yok. Neye istinaden yüzde 20 zam yaplacak diye açklama yaplyor. Ete zam yok. Bir-iki ay da kesinlikle ete zam olmayacak. diyen Yardmc, kn köylerden hayvan az indirildii için 50 kuru-1 lira zam gelebildiini dile getirdi.

Basnda yer alan zam açklamalarnn sektörü olumsuz etkilediini savunan Yardmc, unlar kaydetti:

Ete yüzde 20 zam geldii zaman 32 liraya kesilen danada bir kilo ette 6 lira fark eder. 300 kilo hayvanda bin 800 lira fark yapar. Üretici de 2 bin lira zam gelecek diye maln bekletiyor. Yem veriyor o zaman yaa oturuyor kalitesi düüyor. letmecilerin iine geliyor. Salam, sosis ve sucukta onlar kullanabilirler. Zam yaplacak diye vatandalar kandrmayalm, yüzde 20 zamda 50 liralk et 60 lira olur. Vatanda dükkana girmeden ayan kesiyoruz. Bizde zam yok.

- Bir ylda 2 lira zam yapld

Yardmc, Türkiyede hayvancln daralmadn, aksine genilediini ifade ederek, buza ölümlerini önleme çalmalarnn sektöre çok katks olduunu söyledi.

Etimiz de çok hayvanmz da var. Dardan et ithalat olmamas gerekiyor, besin materyali gelsin ama et gelmesin. diyen Yardmc, geçen sene 48 lira olan krmz etin kilogramnn bu sene 50 lira olduunu anmsatt.

Krmz ete bir senede iki lira zam geldiini belirten Yardmc, Et temel gda maddesidir. Krmz ete zam dedikodular sektöre zarar veriyor, iimizi aksatyor. Vatanda yarm kilo kyma alaym diyor, yüzde 20 zam açklamasn okuyunca vazgeçiyor. dedi.

Ana Sayfaya Git