Kırsal kalkınma için "Uzman Eller Projesi"ne hibe desteği

Tarım ve Orman Bakanlığınca, kırsal kalkınmaya katkı vermek, köyden kente göçü önlemek ve eğitimli girişimcileri desteklemek için İzmir, Mardin, Amasya ve Düzce'deki girişimcilere 100 bin liraya kadar hibe sağlanacak.

Haberler 18.12.2019 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanln Krsal Kalknma Destekleri Kapsamnda Krsal Kalknmada Uzman Eller Projelerinin Desteklenmesi Hakknda Teblii Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdi.

Teblile tarm, hayvanclk, ormanclk, gda ve su ürünleri alanlarnda eitim veren meslek yüksekokulu veya üniversitelerden mezun gençlerin, krsal alanda istihdamna katk salanmas amaçlanyor.

Ayrca, tarm, hayvanclk, ormanclk, gda ve su ürünleri sektörlerinde giriimcilik desteklenerek bu faaliyetlerin uzman kiilerce yaplmasn tevik etmek, tarmsal üretimin miktarn, kalitesini ve verimliliini artrmak, krsal alanda tarmsal üretim yapan mevcut iletmelere örnek ve önderlik oluturacak sürdürülebilir yatrmlarn desteklenmesi hedefleniyor.

Bu kapsamda, 2019-2020 döneminde pilot bölge seçilen Amasya, Düzce, zmir ve Mardindeki projelere hibe verilecek.

Hibe, krsal alanda yaayan ve yaamay taahhüt eden, söz konusu okullardan mezun kiilerin uygulayaca bitkisel ve hayvansal üretim, su ürünleri üretimi, yöresel tarm ürünleri, tbbi ve aromatik bitki üretimiyle bu ürünlerin ilenmesi, depolanmas ve paketlenmesine yönelik projeleri kapsayacak.

Hayvansal üretime yönelik destekleme projeleri kapsamnda büyükba ve küçükba hayvan yetitiricilii, ar yetitiricilii, bal üretimi, ipek böcei yetitiricilii ve tesis yapm, midye ve kara salyangozu entansif üretim tesislerinin de aralarnda olduu birçok proje desteklenecek.

- Giriimcilere 100 bin liraya varan hibe

Bavuru yapacak giriimcilerin, daha önce söz konusu hibe programlarndan destek almam olmas gerekecek.

Projeden yararlanmak isteyenler ön bavurular Tarm ve Orman Bakanlnn web sitesi (www.tarimorman.gov.tr) üzerinden yapacak.

Kesin bavurular ise giriimcinin ikamet ettii yerleim biriminin bal olduu bakanln il müdürlüklerine ahsen gerçekletirilecek.

Hibe sözlemesi imzalayarak, belirlenen artlar yerine getiren giriimciye 100 bin liraya kadar hibe verilecek.

Ödemenin yaplabilmesi için proje yatrmnn tamamlanm olmas gerekecek.

Hibeler için gerekli kaynak Krsal Kalknma Yatrmlarnn Desteklenmesi Projesinden karlanacak ve Ziraat Bankas araclyla ödeme yaplacak.

Bakanlk tarafndan belirlenen usul ve esaslara uygun olarak gerçekletirilmeyen ve belgelendirilemeyen satn alma giderlerine hibe destei verilmeyecek.

- Bavuru süresi 40 gün

Hibeden yararlanmak için bavurular 5 i günü sonra balayacak ve 40 gün sürecek.

Destek ödemesi yaplacak projeler, illerde vali yardmcs bakanlnda oluturulacak proje deerlendirme komisyonu araclyla belirlenecek.

Ana Sayfaya Git