Kısa çalışma kolaylaştırıldı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda kabul edilen yasa değişikliği ile Kısa Çalışma Ödeneği şartlarının kolaylaştırıldığını bildirdi.

Haberler 26.03.2020 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlktan yaplan yazl açklamaya göre, Ksa çalma Ödenei bavurularnn elektronik ortamda gerçekletirildiini anmsatan Selçuk, bu ödenekten, ksa çalmann balad tarihten önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olup, son 3 yl içinde en az 600 gün prim ödemi olanlarn yararlanabildiini hatrlatt.

Selçuk, öyle devam etti:

Yeni koronavirüs tedbirleri kapsamnda yaplan düzenlemeyle uygulama artlarn kolaylatrdk. Bu kapsamda ksa çalma uygulamamzdan yararlanmak isteyenler için 600 gün artn 450 güne, 120 gün artn da 60 güne düürdük. verenlerimiz için mevcut istihdam koruma art da getirdik.Yeni koronavirüsün ekonomimiz ve istihdam piyasalar üzerindeki olumsuz etkilerini hafifletmek için etkin bir ekilde kullanlacana inandmz bu imkan hemen uygulamaya koyarak, iletmelerin ve çalanlarn bu süreçte kar karya kalabilecekleri belirsizlikleri ortadan kaldrmay amaçlyoruz.

ASGAR ÜCRET DESTE

Açklamada, Selçukun sosyal medya hesabndan TBMM Genel Kurulunda kabul edilen düzenlemeyle 7 milyar liraya yakn asgari ücret destei verileceini aktard da belirtildi.

Selçuk, konuya ilikin, Asgari ücret görümelerinde, asgari ücret desteimizi 75 lira olarak açklamtk. Asgari ücret destei, hem içimiz hem de iverenimiz için önemli bir destek. bilgisini paylat.

TELAF çALIMASI SÜRES 2 AYDAN 4 AYA UZATILDI

Telafi çalma süresinin 2 aydan 4 aya çkarlmasn da deerlendiren Selçuk, Bu zaman zarfnda içimiz d etkenler sebebiyle çalmasn devam ettirememi ise daha sonraki 4 ay boyunca bunu telafi edebilecek. Böylelikle ne ücret kayb yaanacak ne de i gücü kayb olacak. ifadelerini kulland.

Açklamaya göre, yeni yaplan düzenleme ile telafi çalmas süresi, Cumhurbakanl karar ile iki katna çkartlabilecek.

EMEKLLERE BAYRAM KRAMYES NSANDA

En düük emekli aylnn 1500 liraya yükseldiini bildiren Bakan Selçuk, bu yl maysta Ramazan Bayram öncesi emeklilere verilecek ikramiyenin, nisanda ödeneceini belirtti.

Bakan Selçuk, unlar kaydetti:

Cumhurbakanmz Sayn Recep Tayyip Erdoan tarafndan açklanan Ekonomik stikrar Kalkan kapsamndaki tedbirlerimizi adm adm hayata geçiriyoruz. Kendilerine ükranlarmz sunuyoruz. Yeni düzenlemelerin çalanlarmza, iverenlerimize ve emeklilerimize hayrl, uurlu olmasn temenni ediyoruz.

Ana Sayfaya Git